Mladá Slovenka premenila svoju maturitnú prácu na úspešný biznis: Keď podnikáš, nikdy nemáš všetko úplne pod kontrolou
- Dvadsiatnička Grétka si otvorila svoj podnik snov
- Do reality zhmotnila svoju maturitnú prácu
- Dvadsiatnička Grétka si otvorila svoj podnik snov
- Do reality zhmotnila svoju maturitnú prácu
Prvé myšlienky nad konceptom kaviarne Holy Shot v Prievidzi sa začali črtať už na hotelovej akadémii spoza školských lavíc. Spočiatku maturitný projekt sa napokon zhmotnil do skutočnosti v roku 2020 a do dnešného dňa prináša obyvateľom Prievidze pôžitok z výberovej kávy.
Nápad zrodený v školskej lavici
Grétka Kolevová žije pre gastro. Ku káve si našla cestu už na začiatku štúdia na strednej škole. Miluje prácu s ľuďmi a veľmi rada sa hrá s chuťami a kombinuje ich do tých najlepších zážitkov pre hostí.
Námet na kaviareň vznikol ako súčasť úspešného zloženia praktickej časti maturitnej skúšky. Na hotelovej akadémii sa mali ako skupina ocitnúť v koži začínajúcich manažérov a dostali za úlohu v piatom ročníku vytvoriť protokol vlastnej prevádzky. A tu sa objavila prvá myšlienka konceptu Holy Shot.
„Na tieto časy spomínam s úsmevom, najmä, keď si uvedomím, že námet na takú úspešnú vec vznikol už v školskej lavici. Ako to už chodí, škola končí, vzťahy sa menia a do života prichádzajú noví ľudia, možnosti a ciele. Napriek tomu vo mne ostala túžba šíriť kávovú kultúru.“
Koncept bol na papieri, prichádza realizácia
Myšlienka a plán boli na papieri. To náročnejšie Grétku ešte len čakalo. To najdôležitejšie, čo tvorí skutočne kvalitný projekt, je dobrý tím.
Šťastie však stálo pri nej a jej nadšenie a zápal pre otvorenie svojej prevádzky začali zdieľať aj priatelia, rodina a postupne sa k jej tímu pridávalo viac a viac ľudí.
Toto si však vyžadovalo veľa času. Sprvu pri nej najviac stála jej kamarátka Kristína, ktorá zdieľala rovnakú vášeň pre tento projekt ako Grétka. V súčasnosti môžete práve Kiku stretnúť za barom za strojom na pozícii head-baristky a zároveň je aj manažérkou prevádzky.
Správny tím sa však neskladá len z personálu kaviarne, ale aj zo šikovných dodávateľov, farmárov, pražiarov a technikov. Jedným zo základných pilierov úspešného podniku sú pre Grétku práve skvelé vzťahy so všetkými spolupracovníkmi.
Celá realizácia bola rodinná záležitosť
Grétka pochádza z rodiny podnikateľov, a teda sa celá realizácia najskôr držala v rodinnom kruhu. Pustili sa teda spoločne do práce – vybrali priestor, získali financie a vybavili všetko potrebné v oblasti byrokracie na založenie prevádzky.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Koľko museli investovať do prevádzky
- Aký koncept podniku sa snažia priviesť do Prievidze
- Ako prežili pandemické časy
- Ako reagovali obyvatelia Prievidze na výberovú kávu
- Čo je na podnikaní na Slovensku extrémne namáhavé
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom