Mladí Slováci povýšili stravovanie z „tácky” na úplne inú úroveň: V práci sme od rána do noci

  • Bakoš bistro je stálicou košickej gastro scény
  • Stoja za ním traja majitelia, ktorí sa rozhodli trochu refreshnúť miestny gastro trh
Bakoš Bistro
  • Bakoš bistro je stálicou košickej gastro scény
  • Stoja za ním traja majitelia, ktorí sa rozhodli trochu refreshnúť miestny gastro trh

Za celým projektom stoja 28-ročný Dávid, 27-ročný Ondrej a 26-ročný Matej Bakoš. Ondrej je vyštudovaný IT-čkar, Dávid sa venoval gastru, popritom študoval marketing a cestoval po svete. Matej sa zase odmalička venuje gastronómii. 

„Dávid s Ondrejom sa stretli vo firme, kde obaja pracovali v automatizácii výroby ako technickí inžinieri, takže niečo z úplne iného súdka.“

Tvrdia, že vždy verili, že ich projekt bude mať úspech, pretože za jeho prípravou stálo mnoho práce prieskumov a tvorby konceptu. Samozrejme, mali aj obrovské obavy, keďže otvárali počas pandémie.

Dávid s Ondrejom chceli najskôr podnikať ako biznis konzultanti, napokon sa ale rozhodli vytvoriť si podnik. Začali preto hľadať šikovného kuchára, ktorý by sa mohol stať tvárou ich konceptu.

„Po stretnutí s Matejom a ochutnaní jeho jedla sme okamžite vedeli, že to je tá správna cesta. Po zatiaľ úspešnom zabehnutí Bakoš Bistra sa Dávid s Ondrejom rozhodli ešte pokračovať a vytvoriť akadémiu pre mladých kuchárov, kde dávame priestor ďalším talentom,“ hovorí Matej.

Gurmánsky zážitok aj v kantíne

Súčasťou akadémiu sú aj Kantína Platz, Platz Catering či v budúcnosti školy varenia a kurzy. Plánujú aj spolupráce so školami a projektom Erazmus. 

Bakoš Bistro je bistro založené na unikátnosti a dokonalosti tradičných a slovenských jedál v „trochu inom“ prevedení. Stále sa snažia veci robiť aspoň na 101 % a hlavne nepoľavovať a držať či dokonca zvyšovať ich štandard. 

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Platz Group (@platzgroup)

Platz „group“ je združenie kuchárov s mnohými zameraniami, kde sa zase snažia dávať mladým kuchárom čo najviac priestoru v ich tvorbe.

Veľa ich úsilia smerujú aj do kantíny, kde sa snažia povýšiť stravovanie z „tácky“ na úplne inú úroveň. Súčasťou je aj catering, ktorý robia ešte len zopár mesiacov, ale majú za sebou už veľké akcie a ciele zdokonaľovať sa po vzore tých najlepších.

Rozsiahla investícia

Takéto projekty, samozrejme, aj niečo stoja. Zo začiatku si v prípade Bakoš Bistra museli všetci traja vziať pôžičky, aby naškrabali peniaze. Išlo o sumu okolo 80 000 eur.

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá