Mladí Slováci povýšili stravovanie z „tácky” na úplne inú úroveň: V práci sme od rána do noci
- Bakoš bistro je stálicou košickej gastro scény
- Stoja za ním traja majitelia, ktorí sa rozhodli trochu refreshnúť miestny gastro trh
- Bakoš bistro je stálicou košickej gastro scény
- Stoja za ním traja majitelia, ktorí sa rozhodli trochu refreshnúť miestny gastro trh
Za celým projektom stoja 28-ročný Dávid, 27-ročný Ondrej a 26-ročný Matej Bakoš. Ondrej je vyštudovaný IT-čkar, Dávid sa venoval gastru, popritom študoval marketing a cestoval po svete. Matej sa zase odmalička venuje gastronómii.
„Dávid s Ondrejom sa stretli vo firme, kde obaja pracovali v automatizácii výroby ako technickí inžinieri, takže niečo z úplne iného súdka.“
Tvrdia, že vždy verili, že ich projekt bude mať úspech, pretože za jeho prípravou stálo mnoho práce prieskumov a tvorby konceptu. Samozrejme, mali aj obrovské obavy, keďže otvárali počas pandémie.
Dávid s Ondrejom chceli najskôr podnikať ako biznis konzultanti, napokon sa ale rozhodli vytvoriť si podnik. Začali preto hľadať šikovného kuchára, ktorý by sa mohol stať tvárou ich konceptu.
„Po stretnutí s Matejom a ochutnaní jeho jedla sme okamžite vedeli, že to je tá správna cesta. Po zatiaľ úspešnom zabehnutí Bakoš Bistra sa Dávid s Ondrejom rozhodli ešte pokračovať a vytvoriť akadémiu pre mladých kuchárov, kde dávame priestor ďalším talentom,“ hovorí Matej.
Gurmánsky zážitok aj v kantíne
Súčasťou akadémiu sú aj Kantína Platz, Platz Catering či v budúcnosti školy varenia a kurzy. Plánujú aj spolupráce so školami a projektom Erazmus.
Bakoš Bistro je bistro založené na unikátnosti a dokonalosti tradičných a slovenských jedál v „trochu inom“ prevedení. Stále sa snažia veci robiť aspoň na 101 % a hlavne nepoľavovať a držať či dokonca zvyšovať ich štandard.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Platz „group“ je združenie kuchárov s mnohými zameraniami, kde sa zase snažia dávať mladým kuchárom čo najviac priestoru v ich tvorbe.
Veľa ich úsilia smerujú aj do kantíny, kde sa snažia povýšiť stravovanie z „tácky“ na úplne inú úroveň. Súčasťou je aj catering, ktorý robia ešte len zopár mesiacov, ale majú za sebou už veľké akcie a ciele zdokonaľovať sa po vzore tých najlepších.
Rozsiahla investícia
Takéto projekty, samozrejme, aj niečo stoja. Zo začiatku si v prípade Bakoš Bistra museli všetci traja vziať pôžičky, aby naškrabali peniaze. Išlo o sumu okolo 80 000 eur.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Nemajú ani 30 rokov, no už vedú hneď niekoľko úspešných biznisov
- Na to, aby fungovalo všetko, ako má, však musia ustavične makať
- Prezradili nám, že ich pracovné dni nemajú štandardných 8 hodín
- Do podnikania už vložili desiatky tisíc eur
- Ich plány sú viac ako ambiciózne
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom