Mladý manželský pár „vykvasil“ ich plán do dokonalosti: Kvásková pekáreň Vrzukáč je hitom Trnavy
- Nápad na založenie pekárne Vrzukáč vznikol v jedno sobotné ráno pri šálke kávy
- Dostal ho mladý pár pôsobiaci už nejaký ten rok v gastronómii
- Nápad na založenie pekárne Vrzukáč vznikol v jedno sobotné ráno pri šálke kávy
- Dostal ho mladý pár pôsobiaci už nejaký ten rok v gastronómii
Cesty sa im pretli počas štúdia na strednej škole a spoločne ňou kráčajú doposiaľ, a to nielen ako manželia, ale aj ako biznispartneri. Reč je o Miške a Martinovi Švelanovcom, ktorí stoja za nevšednou trnavskou pekárňou Vrzukáč.
Gastro nebolo ani jednému z nich cudzie, dá sa povedať, že sa mu obaja venujú odjakživa. Založeniu biznisu v Trnave však prechádzali viaceré pracovné skúsenosti v odbore, a to nielen na Slovensku, ale i v zahraničí, a to napríklad v susednom Česku, Anglicku či Taliansku.
Martin sa počas rozvíjania skúseností venoval kulinárstvu, v minulosti sa dokonca prepracoval aj na post zástupcu šéfkuchára. Miška sa, naopak, venovala primárne obsluhe zákazníkov, ale neskôr nazrela aj do tajov manažérskej práce, kde sa venovala organizovaniu rôznych eventov a celkovej komunikácii s ľuďmi.
Práve u susedov Čechách Martinovi učaroval kvások. Keď Miška zistila, čo všetko sa dá s kváskom vyčarovať, zlákal aj ju. „Počas cestovania po Bali sme si sľúbili, okrem iného, aj založenie pekárne. Práve to bol ten najväčší impulz, že do toho ideme naplno a spolu to zvládneme. Predtým nápady a myšlienky o podnikaní okolo nás len poletovali.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Švédska kardamonová buchtička plnená vanilkou či krehký pistáciový croissant
- To je len časť z ponuky, ktorou sa môže pochváliť zakladatelia pekárne Vrzukáč
- Stoja za ňou Miška a Martin, ktorí precestovali kus sveta, no zakotvili v Trnave
- Čo ponúka ich prevádzka a ako sa dostali k pečeniu?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom