Mladý Slovák si otvoril nové bistro Smash That: Podporu od štátu som nedostal, ale ani som nežiadal, nebolo treba
- Šéfkuchára Martina Kolníka ani pandémia neodradila od toho, aby v hlavnom meste prerazil so svojím bistrom s pouličnými špecialitami
- Vo Vrakuni si otvoril podnik Smash That, ktorý nebude mať problém sa v tejto lokalite uživiť
- Šéfkuchára Martina Kolníka ani pandémia neodradila od toho, aby v hlavnom meste prerazil so svojím bistrom s pouličnými špecialitami
- Vo Vrakuni si otvoril podnik Smash That, ktorý nebude mať problém sa v tejto lokalite uživiť
Celý nápad sa udial celkom rýchlo. Po „výdatnej“ kultúrnej a street foodovej sezóne hľadal mladý šéfkuchár Martin Kolník nové miesto pre svoj koncept Chlieb vo vajci.
Jedného dňa narazil na priestor vo Vrakuni na Hradskej 59, ktorý sa odstupoval. Keďže sám pochádza z Vrakune a toto okolie výborne pozná, situáciu vyhodnotil pomerne rýchlo a kladne. Ponúkané bistro prevzal, podľa možností prerobil a začal fungovať pod názvom Smash That.
„Lokalita je výborná, a teda, ak sa podarí, tak do leta chceme vymeniť celý stánok za nový, takže, robíme, čo sa dá, aby sme boli najlepší.“
Tvrdí, že cítil, že len chlieb vo vajci ľuďom už nestačí, a je presvedčený, že všetko je o prispôsobení sa.
„Keďže je doba taká, aká je, treba veci robiť inak. My sa prevažne sústredíme na rozvoz. Na festivale stačí ponuka 3 – 5 produktov, ale na stabilnom mieste by s tým človek nepochodil. A teda bolo jasné, že chlieb musím v ponuke nechať, a tak som ju rozšíril o jednoduché snacky, ako vyprážané cibuľové krúžky, hermelínky, zapečené toasty, chlieb vo vajíčku a hlavne burgre, naše domáce hranolky a dipy. A funguje to,“ hovorí Martin pre Startitup.
O tom, že tento nápad by mohol zafungovať ho podľa jeho slov presvedčil hlas ľudu, lokalita a okolie, voľný čas a chuť pustiť sa do práce.
„Vrakuňa, Biskupice a okolie sú nedocenené časti, ktoré majú potenciál. Susedov v okolí tu máme takých, že v lete tu je zmrzlina Európa, pivovar Lemon Craft beer a kvetinárstvo Flores. Takže každý sa tu naje, kúpi kvety, dá si pivko, vezme zmrzku a spokojne ide domov.“
Smash That je podľa Martina mix, ktorý s nadhľadom opisuje ako „street fast food speed take away burger bistro“. Jednoducho povedané, ide o malé bistro rýchleho občerstvenia s kvalitným jedlom.
„Snažíme sa o to, aby bola každá objednávka vyladená do detailov, aby bol zákazník pri doručení spokojný a, samozrejme, snažíme sa zabezpečiť, aby bolo pripravené jedlo z tých najlepších surovín. Máme top žemle, výborne mäso, hranolky, ktoré si ručne krájame, a dipy, ktoré si zase sami miešame. Takže, robíme to troška inak, tak ako aj chlieb vo vajci.“
Hitom v bistre Smash That je aktuálne Fish & Fries. Je to vyprážaná treska a domáce hranolky. Vyhľadávaný je aj Fry Cheese burger, teda burger s vyprážaným syrom. „Naša pecka je Smash burger, teda hovädzí burger s cheddarom, slaninou, uhorkou, paradajkou a naším smash dipom.“
Malé bistro za 20 000 eur
Keďže Martinov projekt je ešte len na začiatku, investuje sa doň pravidelne. „Keďže sme to prebrali ako fungujúci priestor, pokračovalo sa a všetky práce zatiaľ robíme za behu. Je to nízko nákladová prevádzka, tak to nie sú žiadne horibilné čiastky. Samozrejme, peňazí treba mať nachystaných vždy aspoň raz toľko, koľko sme boli pripravení obetovať.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Bratislavu prekvapil ponukou legendárnych chlebov vo vajci, ktoré začal v prívese robiť po svojom
- Teraz ide ešte ďalej, vypočul svojich zákazníkov, rozšíril menu a otvoril nové malé bistro
- Na nedostatok záujmu sa nemôže sťažovať a k prosperite nepotrebuje ani finančnú injekciu od štátu
- Ako to zvláda a čo ho k tomu priviedlo?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom