Mondieu dnes v Bratislave otvorilo novinku, akú inde nenájdeš. Unikát vznikol v legendárnej kaviarni zničenej požiarom
- Známa sieť kaviarní Mondieu otvára svoje prvé laboratórium chutí
- Koncept Mondieu Laboratoire môžeš navštíviť v bratislavskom Starom Meste
- Známa sieť kaviarní Mondieu otvára svoje prvé laboratórium chutí
- Koncept Mondieu Laboratoire môžeš navštíviť v bratislavskom Starom Meste
Značka Mondieu v stredu na bratislavskom Hlavnom námestí otvorila nový koncept s názvom Mondieu Laboratoire. Takzvaný Mondieu Lab je unikátny koncept laboratória, v ktorom pôjde o hru, šou a gastronomické zážitky.
Okrem iného tu budeš môcť naživo vidieť praženie kávy, pečenie kváskového chleba a kváskových croissantov či výrobu čokolády. Mondieu špecialistom budeš môcť pozerať nielen priamo pod ruky, ale aj do ich „hrncov“.
Zakladatelia projektu sa chcú hrať so zmyslami zákazníkov a to nielen tými chuťovými, ale aj vizuálnymi, hmatovými, čuchovými a sluchovými. „Mondieu Lab je prevádzka, kde chceme experimentovať. O tom je predsa laboratórium. Okrem našej klasiky – vlastnej praženej kávy, výberovej čokolády a skvelých cheesecakeov prinášame nové experimentálne druhy nápojov, smoothies, limonád, vína či inovatívnych dezertov,“ objasnila pre Startitup Michaela Králiková z marketingového oddelenia Mondieu.
Objednať si budeš môcť limonádu zo zelenej kávy, yuzu matcha tonic či ovsené smoothie s kukuricou a himalájskou soľou. Prosecco bez gramu cukru, eclairs s mangovým pyré a zeleným čajom.
„Našou víziou je testovať nové zážitky a prinášať ich našim zákazníkom v ikonickom prostredí bývalého Roland Café, ktoré teraz spája prvky secesie a industriálneho štýlu.“
Po požiari vlastník urobil veľkú rekonštrukciu, takže tím Mondieu dostal hotový zariadený priestor, ktorý si zariadil nábytkom a inventárom z prevádzok, ktoré počas korony zatvorili. „Po prevzatí priestoru sme otvorili behom pár dní. Zatiaľ len s barom a vitrínou, postupne budeme otvárať ďalšie sekcie – pekáreň, pražiareň, výrobu čokolády a kuchyňu.“
https://www.facebook.com/cafemondieu/videos/1005794096834615
Historický priestor je momentálne v pôvodnom stave – podľa pôvodného projektu z roku 1911. Budovu vlastní spoločnosť Kooperativa, pričom na architektonickú štúdiu ako aj rekonštrukciu dohliadal Pamiatkový úrad. Mondieu sa tak nijakým spôsobom nepodieľalo na rekonštrukcii budovy – je v tomto priestore iba v nájomnom vzťahu.
Králiková ďalej objasňuje, že ceny tu budú určite primerané kvalite služieb, produktom a lokalite. Ich signature produkty – kávy, čokolády a koláče, zostávajú za nezmenenú cenu, pri ostatných produktoch prebehla nová cenotvorba.
„Kávy, podľa toho, aký druh prípravy si zvolíte, sa pohybujú medzi 2-3 eurami, zákusky a koláče medzi 3-5 eur.“
Laboratoire je zatiaľ jedinečný koncept, ktorý sieť kaviarní nechá výlučne v jedinečnom priestore na Hlavnom námestí. Nedávno prebehlo otvorenie Mondieu aj v Starom Smokovci a otváranie novej prevádzky je naplánované aj na Nivách. Avizované sú aj ďalšie kaviarne v Dubaji, kde už jedno Mondoux existuje.
„Z rešpektu k lokálnej religiozite islamu sme sa rozhodli namiesto názvu Mondieu (zaužívané citoslovce – môj bože) nazvať prevádzky v Dubaji Mondoux (môj milý, môj sladký).“
A čo je počas pandémie pri uvádzaní nových gastro prevádzok jedna z najväčších výziev? Podľa spoločnosti je to najmä nájdenie profesionálneho personálu. A to od baristov, kuchárov, obsluhy či F&B manažérov.
https://www.facebook.com/cafemondieu/videos/878017476182747
„Túžime, aby personál pracoval so srdcom a staral sa o prevádzku a zákazníkov ako o svojich vlastných. Spojili sme sa s viacerými zvučnými menami a aj preto veríme, že sa nám podarí priniesť ešte vyššiu úroveň produktov ale aj služieb,“ dodáva Králiková.
Čítajte viac z kategórie: Architektúra