Na obed s Čiližrútom: Nenápadný hotel v Bratislave má jedny z najlepších obedov v meste
- Aj obedové menu sa dá robiť z kvalitných surovín a za rozumnú cenu
- Nenápadný hotel v bočnej uličke centra Bratislavy má jedny z najlepších obedov v meste
- Aj obedové menu sa dá robiť z kvalitných surovín a za rozumnú cenu
- Nenápadný hotel v bočnej uličke centra Bratislavy má jedny z najlepších obedov v meste
Hotel Avance je menší nenápadný hotel na Medenej, kúsok od Reduty a ukrýva reštauráciu, v ktorej si aj v centre mesta dokážeš dať kvalitný obed za rozumnú cenu. Šéfkuchár sa rozhodol ísť pre mňa naozaj vítaným smerom.
Ponúkať jedlá v rozumných porciách z tých najkvalitnejších možných surovín a vždy si tu môžeš byť istý, že na tanier dostaneš kvalitné jedlo plné chutí. Suroviny totiž nakupuje vo veľkej miere z fariem a od overených dodávateľov.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V ponuke je každý deň denné menu v cene 8,9 € a dva týždenné špeciály za 9,5 €, oboje vrátane polievky. Dokonca tu v piatky dostaneš k tomu ešte aj koláčik ako pozornosť podniku. Nejde sa tu príliš smerom svetových chutí, ale držia sa hesla, že v jednoduchosti je krása.
Zo skúseností musím povedať, že sa tu ani veľmi netreba pozerať, čo zrovna majú. Je to také to ideálne miesto, kde môžeš prísť kedykoľvek a vieš, že si dáš výborný obed.
Jednoducho vojdeš, sadneš si a perfektne vyškolený personál ti so záujmom predstaví dennú ponuku, ale aj pôvod surovín, a užiješ si príjemný a chutný obed, na ktorý sa nemusíš hanbiť pozvať ani obchodného partnera či partnerku.
A aj vďaka vždy pozornému a usmiatemu personálu je pre mňa toto miesto také výnimočné. Možno by som len trošku zapracoval na prostredí – je to také trošku tmavé, staromódne, biele ťažké obrusy…
Ale nie je to naozaj nič, čo by kazilo dojem z obeda. Pozitívne sú kvety na stoloch, pekné prestieranie aj výhľad na malú záhradku – pôsobí upokojujúco.
Ja som tu mal už naozaj väčšie množstvo obedov, aby som vedel objektívne zhodnotiť ich kvalitu, a vždy som bol naozaj veľmi spokojný. Či už to bol fantastický stroganoff z naozaj kvalitného mäsa s dokonalou omáčkou, perfektný Caesar šalát, vyprážaný farmársky syr, alebo mangalicová krkovička s domácou BBQ omáčkou. Vždy som sa tu výborne a celkom rýchlo najedol. Aj takéto trojsurovinové jedlá môžu byť super, keď sa to „umí“.
Hodnotenie:
- Chuť a kvalita jedla a surovín 5/5 = 10 bodov
- Servis 5/5 = 10 bodov
- Prostredie 3/5 = 4 body
- Pomer cena/kvalita 5/5 = 5 bodov
- Niečo naviac 4/5 = 4 body
- Celkové hodnotenie 32 bodov z možných 35.
Foodie event
Okrem písania článkov a blogu na IG organizujem aj každomesačné degustačné večere pre všetkých, ktorí si radi užívajú dobré jedlo a pitie. Už 17. Foodie event bude v januári práve v Bistre OTTO! A môže byť skvelým vianočným darčekom.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Po roku a pol organizovania týchto nádherných akcií sa ako prvý odhodlal zahodiť všetky predsudky a zábrany skvelý šéfkuchár @karol_szuri a uvarí nám multichodové degustačné menu založené celé na mojej najobľúbenejšej surovine. Áno! Budú vnútornosti.
Budú zábavné, hravé, plné života. Chute z detstva od babičiek, ale v úplne inom prevedení, ako si len dokážeš predstaviť. Párovať sa budú neošúchané vína a drinky. Večer, na aký sa nezabúda.
Odhoď všetky zábrany a predsudky, zober rodinu či kamošov a príď zažiť niečo nové.
Budem sa na teba tešiť.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy