Na pizzu ti dajú reďkovky s chrenom a výsledok je delikátny. Podnik v metropole východu vyniká
- Prevádzka do Košíc priniesla odvážne kombinácie
- Pizza s reďkovkami a chrenom, limonády či tiramisu
- K pizzi nedávajú príbor a nepodporujú donášky
- Prevádzka do Košíc priniesla odvážne kombinácie
- Pizza s reďkovkami a chrenom, limonády či tiramisu
- K pizzi nedávajú príbor a nepodporujú donášky
Kontroverzia ohľadom ananásu na pizzi je tu už od nepamäti, ale čo ak by sme do tejto debaty pridali ingrediencie ako chren, hľuzovky, figy alebo reďkovky? Väčšine ľudí by ani nenapadlo, že by sa dali použiť na pizzu, no netradičná pizzeria Rafano z nich dokáže vytvoriť niečo, za čím sa človek bude s úsmevom vracať.
V košickom Starom meste sa nachádza rodinný podnik, za ktorým stoja štyria ľudia. 25-ročná Klára, jej 53-ročný otec Patrik, jej 28-ročný partner Matej a jeho 31-ročný brat Marek. Vďaka kreativite a zaujímavému nápadu do metropoly východu priniesli podnik, ktorý ti pizzu pripraví do pár minút.
Používajú na to tie najkvalitnejšie suroviny a majú viacero vychytávok, ktorými sa odlišujú od ostatných. Príbor u nich totiž nenájdeš, donáškovej službe sa vyhýbajú a ponúkajú aj sladké pochutiny či domáce limonády.
Startitup sa s prevádzkou Rafano spojil osobne prostredníctvom rozhovoru, ktorý nám poskytla Klára.
Pôvodne umývači riadov, cukrárka a podnikateľ
Marek s Matejom v minulosti žili 10 rokov v zahraničí, konkrétne v Rakúsku, kde aj pracovali prevažne v gastre. Získavali tu skúsenosti vo viacerých oblastiach, ktoré súvisia s fungovaním podniku. Začínali totiž ako umývači riadov a postupne sa dopracovali k vyšším pozíciám, kde naberali cenné skúsenosti.
„Marek je pizziarom už roky. Práve on si za tú dobu premyslel základy nášho konceptu. Ja som sa pred Rafanom venovala pečeniu tort a koláčov, som však vyučená grafička. Patrik je zas celý život podnikateľom,“ hovorí Klára, podľa ktorej ich od rozbehu prevádzky nič neodrádzalo.
Prvotný impulz na založenie Rafana išiel z Marekovej strany, ktorý už niekedy v rokoch 2016 alebo 2017 sníval o vlastnej pizzerii. Pracoval v rôznych gastroprevádzkach a pizzeriách, a tak si po práci doma v izbe písal poznámky vlastného konceptu, ktorý sa vymykal tým, s ktorými mal osobnú skúsenosť.
„Chcel niečo malé, útulné, kde sa budú používať kvalitné suroviny a servírovať sa bude tá najlepšia pizza. Spojenie nás štyroch vo viacerých aspektoch pozitívne ovplyvnil a zmenil prvotný Marekov koncept, ktorý sme spoločne dotiahli do podoby, ako ho vidíte dnes.“
Žiaden príbor, rezervácie ani donášky
Rafano je konceptom rodinnej pizzerie s ponukou šiestich pízz. Podľa Kláry ide o rýchle občerstvenie, keďže má zákazník pizzu hotovú doslova do pár minút od objednania.
V ich ponuke možno nájsť rôzne druhy pízz od tých základných (Marinara, Margherita) až po rôzne zaujímavé a odvážne kombinácie s figami, reďkovkami alebo chrenom.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako vznikol názov prevádzky?
- Prečo v ich prevádzke neexistuje príbor?
- Koľko investovali do rekonštrukcie pôvodných priestorov?
- Čo u nich musíš ochutnať?
- Rozmýšľajú nad expanziou do iných miest?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom