Na Slovensko prišiel z Nemecka. Nechal prácu taxikára a v Bratislave žne úspech novým projektom
- Ondrej Štefanšich si v hlavnom meste otvoril nový street food Nion
- Aj napriek tomu, že je na scéne krátko, ľudia si jeho jedlo vo veľkom pochvaľujú
- Ondrej Štefanšich si v hlavnom meste otvoril nový street food Nion
- Aj napriek tomu, že je na scéne krátko, ľudia si jeho jedlo vo veľkom pochvaľujú
Ondrej je 35-ročný vyštudovaný kuchár, absolvent hotelovej akadémie v Bratislave. Po škole sa rozhodol odísť zo Slovenska a načerpať nové skúsenosti za našimi hranicami. Jeho cesty viedli do Nemecka, kde pôsobil v gastro sfére, no nebolo to celkom ideálne.
„Ťažké podmienky u môjho nového zamestnávateľa ma prinútili po mesiaci odísť z krajiny a vrátiť sa na Slovensko, kde som si povedal, že už nikdy nebudem vykonávať toto povolanie,“ hovorí mladý podnikateľ.
Avšak, ako sa hovorí, aj v tomto prípade platí staré známe „nikdy nehovor nikdy“, a tak sa po niekoľkých rokoch a rôznych zamestnaniach vrátil k povoleniu kuchár. Vyskúšal si dokonca aj prácu taxikára.
„Bolo to zapríčinené hlavne covidom, keď taxikári dostali jedného dňa od štátu zákaz vykonávať túto činnosť a ja som bol prinútený poobzerať sa po novej zárobkovej činnosti. Tak som sa dostal opäť do gastro sektora, kde mi po určitom čase v hlave skrsol nápad otvoriť si food truck s hamburgermi.“
Prvotný nápad bol otvoriť si menšie bistro, ale keď si spočítal všetky náklady, zistil, že nebude mať dostatok finančných prostriedkov. Preto koncept food trucku bol pre Ondreja ekonomicky najviac prijateľný.
Ako prvé si začal hľadať miesto, kde by mohol predávať svoje hamburgre, a práve táto aktivita mu zabrala absolútne najviac času. „Na miestach, ktoré sa mi zdali najlepšie, bol problém s pripojením na elektrinu a vodu. Nakoniec sa uvoľnilo miesto pri Bille na Bajkalskej ulici, ktoré je frekventované a spĺňalo všetky moje kritériá, aby som v tejto lokalite mohol podnikať.“
Následne si nechal na mieru postaviť vybavenie do food trucku, presne podľa jeho predstáv. V tomto bode vyčerpal všetky svoje nasporené financie. Priznáva pritom, že s tým na začiatku vôbec nerátal, keďže v priebehu času sa ceny zariadenia prudko navyšovali.
„Receptúry som už mal dlho v hlave a postupne som ich skúšal a dal ochutnávať svojej rodine, takže väčšina mojich receptúr prejde niekoľkými kolami, až pokiaľ sa nedostanem k finálnemu výsledku.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Na čom si najviac dávam záležať, sú všetky ingrediencie, ktoré používam. Mäso berieme zo slovenskej farmy, kde chovajú svoj dobytok ekologickým spôsobom, chodí k nám vždy čerstvé a vákuovo zabalené. Následne si na každý hamburger mäso vážime, aby sme dôsledne dodržali gramáž,“ popisuje.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Tak ako mnoho mladých Slovákov, aj Ondrej odišiel skúsiť šťastie do zahraničia
- No nestálo to za to a nakoniec si zvolil inú cestu
- Aktuálne chce ľuďom dokázať, že aj z okienka food trucku sa dá podávať skutočne kvalitné jedlo
- O tom, že jeho projekte budeme ešte veľa počuť, niet pochýb
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom