Najlepší slovenský basketbalista si otvoril reštauráciu. Prekvapí ťa burgrom z pštrosa
- Vladimír je najlepším slovenským basketbalistom
- Zatúžil však aj po vlastnej reštaurácii
- V jeho čerstvo otvorenom podniku nájdeš aj pštrosí burger
- Vladimír je najlepším slovenským basketbalistom
- Zatúžil však aj po vlastnej reštaurácii
- V jeho čerstvo otvorenom podniku nájdeš aj pštrosí burger
Vladimír Brodziansky stojí za novým podnikom v hlavnom meste. Lux Flavour sa s tým nemazná, namiesto placky do burgru z hovädziny dáva mäso z najväčšieho operenca – pštrosa. Áno, počuješ správne. Málokto však tuší, že pštrosie mäso je výnimočne chutné a hlavne zdravé.
Najlepší basketbalista na Slovensku
Vladimír je skutočne špička slovenského basketbalu. Štvrtý rok po sebe sa totiž v ankete Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) stal víťazom v mužskej kategórie. No jeho kariéra bola nabitá úspechmi už na univerzite. V auguste 2014 odišiel do USA. Tu študoval a hral basketbal za viacero tímov a dosiahol cenné víťazstva.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Samozrejme si ho všimli aj v NBA, no počas roka 2018 sa mu nepodarilo draftovať sa. Počas letnej ligy NBA však podpísal zmluvu s klubom Cleveland Cavaliers. 31. júla 2018 podpísal zmluvu so španielskym klubom Obradoiro CAB hrajúcim španielsku extraligu.
Slovenská basketbalová reprezentácia si nemohla nechať ujsť príležitosť mať ho vo svojom reprezentačnom tíme, a tak ukázal vo svete, že aj Slováci vedia hrať tento šport.
Vždy chcel vlastný biznis
V jeho hlave stále visela myšlienka, že by chcel podnikať v nejakom svojom biznise. Vtedy však ešte veľmi netušil, že v čom by podnikal. Keď však prišli rozhovory s jeho strýkom, ktorý už dlhé roky pracuje v gastrosektore, bolo vymaľované. Presne tam prvýkrát vznikla myšlienka otvoriť si vlastnú reštauráciu.
Toho, že by táto myšlienka nemusela vyjsť, sa ani zďaleka neobával. Podľa neho je totiž najdôležitejšie to, aby sa človek pri takomto podnikaní obklopil naozaj silným tímom, ktorý celý nápad vie podržať. Presne na tomto zmýšľaní je vidieť, že vyrastal športom, kde sa hrá tímovo.
Financie neboli problém
Presnú čiastku, ktorú do reštaurácie investovali, nám zatiaľ neprezradil. Povedal nám, že tým, že sú v podstate ešte len na začiatku ich cesty, si ich podnik ešte stále vyžaduje veľké množstvo investícií, a s tým treba jednoducho počítať. Tieto financie, ako aj on sám hovorí, sa vďaka rodine a priateľom vyhli pôžičke
„Našťastie, vďaka rodine a priateľom som dostatočne finančne gramotný a od prvých zárobkov som vždy myslel aj na svoju budúcnosť.“
Ďalším faktorom by mala byť do značnej miery aj návratnosť. „Takto nad týmto projektom neuvažujem, keďže ide vzhľadom na koncept o dlhodobý a neustále vyvíjajúci sa projekt. Som si ale vedomý toho, že každá reštaurácia potrebuje na rozbeh minimálne 2 roky,“ dodal Vladimír.
Jeden z najkrajších dní je pre majiteľov prevádzok takmer vždy deň otvorenia. Napriek tomu, že je to rovnako tak aj jeden z najviac stresujúcich míľnikov, otváračku si zapamätajú stále najviac. V ten deň sa totiž zúročia dlhé dni príprav a úsilia, ktoré vynaložili.
„Prvý deň otvorenia bol neskutočne vynikajúci, stretol som veľa priateľov, spoznal veľa nových ľudí a v skvelej atmosfére sme sa spolu zabávali.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Pštrosí burger v menu
Za celou myšlienkou tejto reštaurácie bolo spojiť luxus, chute tradičných, ale aj trošku menej tradičných jedál, drinkov a primárne zábavy. Medzi najzaujímavejšie jedlá na ich jedálnom lístku patrí burger, kde mäso nie je hovädzie, ale pštrosie.
Keď si porovnáme práve hovädzie mäso a to pštrosie, druhá možnosť sa považuje za o dosť zdravšiu pre človeka. Prekvapivé je, že ide o červené mäso, ktoré obsahuje najmenej tuku. Dokonca je vďaka tomu dokonalý zdroj veľkého množstva bielkovín.
Ceny nastavili od začiatku primerane lokalite a aktuálnej situácii. Čomu sa však veľmi Vladimír teší, je to, že každého zákazníka ceny zatiaľ príjemne prekvapili.
„Darí sa im ich držať na veľmi dobrej, konkurencieshcopnej úrovni. Zákazník sa však dokáže najesť približne za 15 eur, všetko záleží od výberu jedla.“
Práve lokalita ťa skutočne prekvapí. Tá sa nachádza v absolútnom srdci Bratislavy, len pár krokov od hlavného námestia na Zelenej 2. Pre Vladimíra nie je myšlienka viacerých pobočiek úplne cudzia a po prvých mesiacov Lux Flavour až zistí, či by o to bol záujem.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy