Najsmrteľnejšia rakovina Slovákov má nového nepriateľa. Vedci objavili účinnú kombináciu látok (VÝSKUM)
- Desaťročný výskum priniesol prevratný objav v prevencii rakoviny čriev
- Prírodný antioxidant v spojení s ďalšími látkami dokáže spomaliť rast nádorov
- Desaťročný výskum priniesol prevratný objav v prevencii rakoviny čriev
- Prírodný antioxidant v spojení s ďalšími látkami dokáže spomaliť rast nádorov
Vedci opäť prekvapujú svet novými zisteniami o červenom víne. Najnovšia štúdia naznačuje jeho významnú úlohu v prevencii rakoviny hrubého čreva a konečníka. Výskumníci objavili v tomto obľúbenom nápoji látku, ktorá môže chrániť bunky pred poškodením. Víno samo o sebe, respektíve alkohol, je však známy karcinogén, a teda ide len o jeho časť.
Resveratrol, prírodný antioxidant, sa nachádza v hrozne, čučoriedkach, arašidoch, kakau a červenom víne. Vedci už dlhé roky skúmajú jeho účinky na ľudský organizmus. Niektoré predpoklady sa potvrdili, iné vyvrátili. Kombinácia resveratrolu s vitamínom C a beta glukánmi prináša sľubné výsledky.
„Kombinácia beta glukánu, vitamínu C a resveratrolu predstavuje unikátne spojenie s viacerými synergickými účinkami pre organizmus,“ potvrdzuje odborník na imunitu Adrián Doboly z biotechnologického laboratória Natures.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Aké nové objavy priniesli najnovšie výskumy
- Aká látka môže chrániť pred rakovinou hrubého čreva
- Aké množstvo tejto látky obsahujú rôzne nápoje
- Aké ďalšie prospešné látky fungujú proti rakovine
- Aká je situácia s rakovinou hrubého čreva na Slovensku
- Ktoré preventívne vyšetrenia sú dostupné na Slovensku
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Inovácie a Eko