„Nakopne“ ako káva a zbaví ťa príznakov prechladnutia. V Dubaji je hitom lahodný nápoj
- Indický korenistý nápoj je obľúbený najmä v Dubaji
- Naštartuje ťa do nového dňa a pomôže vyliečiť nádchu aj prechladnutie
- Indický korenistý nápoj je obľúbený najmä v Dubaji
- Naštartuje ťa do nového dňa a pomôže vyliečiť nádchu aj prechladnutie
Na prípravu Karak chai budeš potrebovať 250 ml vody, 250 ml kondenzovaného mlieka, 2 PL čierneho sypaného čaju, 2 až 3 tobolky kardamómu, klinček, 1 až 2 celé škorice, 2 či 3 plátky čerstvého zázvoru a 3 až 4 lyžice cukru.
Do menšieho hrnca nalej vodu a postupne ju priveď do varu. Keď sa vo vode začnú tvoriť bublinky, pridaj čierny sypaný čaj, kardamóm, klinček, škoricu a zázvor. Potom pridaj cukor podľa svojej chuti. Zmes nechaj variť asi päť minút, kým koreniny nezačnú krásne rozvoniavať.
Odstav hrniec a potom znovu priveď zmes do varu. Následne pridaj kondenzované mlieko a nechaj zmes variť zhruba ďalších päť minút. Dôležité je občasné miešanie, aby sa všetky ingrediencie dokonale spojili a čaj získal jednotnú chuť aj krémovú konzistenciu.
Čaj by mal po piatich minútach nadobudnúť karamelovú farbu. Opatrne odstav hrniec a preceď čaj cez sitko, aby sa odstránili všetky pevné častice. Teraz si môžeš vychutnať svoj lahodný Karak chai plný rozmanitej chuti a arómy.