„Naliali sme do toho státisíce.“ Otec so synom otvorili prvý steakbar v Bratislave, mäso ti tu dozrie pred očami
- Zabudni na klasické steakhousy
- V Bratislave otvorili moderný steakbar s kreatívnym menu a vlastnými receptúrami
- Zabudni na klasické steakhousy
- V Bratislave otvorili moderný steakbar s kreatívnym menu a vlastnými receptúrami
V Bratislave nájdeš veľa steakhouseov, no len jeden steakbar. Miro s otcom vlastnia sieť reštaurácií, jednu z nich sme mali možnosť navštíviť aj my.
Zabudni na nudné servírovanie a obyčajné menu. Konn Foodbar si získava čoraz väčšiu popularitu medzi Bratislavčanmi a návštevníkmi mesta práve svojou kreativitou a dôrazom na kvalitu. V Bratislave však otvorili aj Konn Steakbar.
Steak ti „dozreje“ priamo pred očami
Špecializujú sa na domáce burgery, hotdogy, špeciality a dezerty, pričom využívajú suroviny výhradne od lokálnych dodávateľov. Okrem toho, že pre milovníkov mäsa tu spravia výborné steaky, mysleli aj na vegetariánov. Z ich menu si môžeš dať napríklad vegeteriánske burrito.
Spomínané steaky si tu vychutnáš za menšiu sumu ako v klasických steakhouseoch. Čo ich robí špeciálnymi, je napríklad to, že Konn Steakbar disponuje aj dry age chladničkou, kde ti steaky doslova dozrejú pred očami.
„Mäso si tu nechávame 28 dní zrieť predtým, ako sa naporcuje,“ vysvetlil majiteľ. K steakom tiež pribudli nové kreatívne prílohy a omáčky, ktoré sú k tomuto jedlu ideálne. My sme ochutnali hľuzovkovú a k hovädziemu „rib eye“ steaku to bola ideálna voľba. Čo nás prekvapilo, boli mimoriadne štipľavé papričky, ktoré k steaku servírovali.
„Level up“ nemá len menu, ale aj priestory
„Koncept steakbar znamená steak za menšiu sumu ako v klasických steakhouseoch, doplnený ponukou domácich limonád a skvelých drinkov,“ dodal majiteľ na margo odlišnosti oproti ostatným pobočkám. Konkrétne táto, ktorú nájdeš na promenáde Eurovea 2, sa nelíši len ponukou.
Je to jediný Konn, ktorý ponúka SMASH burgery. „V ponuke je 5 najobľúbenejších z klasickej ponuky Konnu, ktoré su upgradnuté do podoby SMASH. Okrem iného pribudli aj Konn bowls a burritos, ktoré sú okrem iného aj ideálne na rozvoz.“ A „upgradli“ aj dezerty. Pribudlo celosvetovo obľúbené churros, ktoré sme ochutnali aj my. Podávajú ich s karamelovým a jahodovým dipom.
Toto miesto si podľa Mira zaslúžilo level up. „Chceli sme sa odlíšiť, dizajnovo sme to zvolili inak.“ Rozbehnúť tento projekt bolo finančne náročné, majiteľ nám prezradil, že sa to pohybovalo v státisícoch. Výsledok však určite stál za to.
Zameriavajú sa aj na ekologický prístup. To riešia napríklad minimalizáciou odpadu a využívaním udržateľných obalov. „Od konkurencie sa líšime už len tým dizajnom, no hlavne tým, že si všetko robíme prácne vlastnými rukami. Máme vlastné majonézy, domáce sirupy aj sypané čaje a limonády.“
Vysoká kvalita si vyžaduje občas vyššie ceny, ktoré niektorým zákazníkom nemusia vyhovovať. Na to majú jednoduché riešenie. Zákazníkom ponúkajú rôzne zľavové kupóny, ktoré získaš, ak si stiahneš ich aplikáciu Konn Club. Ak ju budeš pozerať pravidelne, zistíš, že nie každý mesiac tam nájdeš rovnaké veci. Menu sa vie sezónne meniť.
Na Slovensku nájdeš hneď niekoľko Konn Foodbarov. Okrem štyroch pobočiek v Bratislave (obchodné centrum VIVO, Nivy, na Slnečniciach alebo v Tatracity) ich nájdeš aj v Pezinku či v Trnave. Existuje aj Konn Coffee, ktoré môžeš navštíviť v Pezinku. Konn Steakbar je však jediný svojho druhu a nájdeš ho len v Bratislave na promenáde Eurovea 2.
Podnikatelia plánujú aj expanziu do viacerých miest, tento rok sa však snažia zastabilizovať. „Chceli by sme tento koncept posunúť aj svetovo, ale to je zatiaľ otázka budúcnosti.“
Otváracie hodiny, od pondelka do nedele, poskytujú dostatok flexibility pre rôzne plány – od raňajok až po neskorú večeru. Zákazníci Konn Steakbaru oceňujú predovšetkým kvalitu jedál, ústretovosť personálu a štýlový interiér. Jedlo si môžeš vychutnať priamo v reštaurácii alebo si ho objednať na donášku prostredníctvom populárnych platforiem.