Navštívili sme bratislavskú ikonu: Dáš si tu ten najšťavnatejší rezeň len za pár eur (FOTO)
- Karmina je legendou táckovej scény v Bratislave
- V roku 2021 opäť po dlhých rokoch otvorila
- My sme neváhali a išli sme si posvietiť na ich jedlo
- Karmina je legendou táckovej scény v Bratislave
- V roku 2021 opäť po dlhých rokoch otvorila
- My sme neváhali a išli sme si posvietiť na ich jedlo
Posledný týždeň neriešim v podstate nič iné ako obedové „menučká“. Stále viac a viac si zastávam môj predošlý názor, že tieto lacné alternatívy sú skutočne iba klincom do rakvy každej reštaurácie, ktorá to s gastronómiou myslí vážne.
Napriek tomu majú tieto obedové ponuky určité miesto v mojom srdci doteraz. Nie však reštaurácie, ale vývarovne, táckarne alebo jedálne, je už na tebe, ako ich nazývaš.
Aj preto sme sa rozhodli, že sa pôjdeme pozrieť na to, ako to vyzerá v jednej z najikonickejších jedální Bratislavy. Môj nedočkavý žalúdok zavítal do prevádzky Karmina na Štúrovej ulici.
V časoch, keď som ja ešte len cupotal s káčerom, v tejto vývarovni ponúkali už vtedy bohatú ponuku teplých mäsových výrobkov, zabíjačkových špecialít i desiatových polievok.
Ako sa vrátila nezabudnuteľná ikona
Karmina sa držala od roku 1975 do roku 2014, kedy na Štúrovej ulici začali rozsiahle výkopové práce. Robotníci, študenti, ale aj úradníci v sakách prestali túto legendu navštevovať, a preto sa zamestnanci museli v slzách lúčiť.
Odkedy kantína skončila sa o priestory snažilo viacero podnikateľov, ale žiaden to nedokázal udržať dlhodobo. Pamätám si dokonca obdobie, kedy na tejto adrese chcel preraziť jeden podnik s burgrami a hranolkami.
Každopádne sa ale Karmina dostala naspäť na výslnie aj vďaka novému prevádzkovateľovi, ktorý podnik trošku zmodernizoval v tých istých priestoroch, v podzemí na rohu Štúrovej ulice. Naozaj nemáš šancu sa stratiť. Už od ulice ťa totiž upúta obrovské logo, ktoré pripomína fontom éru, kedy by si sa ešte pozdravil pani pri výdajnom okienku ako súdružke.
Poďme sa teda trošku pozrieť na to, čo ma čakalo po príchode. Ak by som mal byť naozaj úprimný, tak som nemal ani zďaleka vysoké očakávania.
Popravde, aké môže mať človek očakávania, keď si na ich stránke dopredu prečíta menu a nájde tam plnený kurací rezeň s ryžou a kečupom? K ponuke chýbal len kurací plátok zapekaný so syrom a broskyňou alebo, nebodaj a dokonca granadiersky pochod.
Keď je teda môj prvý dojem postavený tak nízko, poďme tú latku trošku nadvihnúť. Priestory ma naozaj milo prekvapili. Ide celkovo o dve veľké miestnosti, v ktorých je naozaj dostatočný počet stolov.
Aj keď som prišiel počas obednej špičky, miest na sedenie bolo stále neúrekom. Čo na mňa urobilo naozaj dojem, bola čistota, či už stolov alebo aj podlahy. Nie je totiž nič horšie, ako sadnúť si za ulepený stôl s omrvinkami.
Jeden veľký bizár
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čím prekvapila prevádzka hneď pri vstupe?
- Ako chutila paradajková polievka?
- Aký bizár som si vybral ako hlavné jedlo?
- Koľko stálo menu s polievkou, hlavným jedlom a nápojom?
- Stojí za to ísť sa sem najesť?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy