Nenápadná reštaurácia v Rovinke sa zaradila medzi najlepšie v krajine. Kuchári tu tanier berú ako plátno

  • Ich cieľom je ponúknuť ľuďom úplne nové zážitky z jedla
  • Dosiahnuť to chcú ponukou, ktorá je zostavená tak, aby pôsobila na jednotlivé zmysly
SushiYA food atelier
  • Ich cieľom je ponúknuť ľuďom úplne nové zážitky z jedla
  • Dosiahnuť to chcú ponukou, ktorá je zostavená tak, aby pôsobila na jednotlivé zmysly

Gastroprojekt s názvom SushiYA food atelier predstavuje koncept zameraný predovšetkým na zážitok z jedla. Aktuálne excelovali aj v rámci súťaže Gurmán Awards 2023. Ide o prestížne ocenenia udeľované najlepším reštauráciám na Slovensku.

Práve táto reštaurácia ako nováčik tohto roka bola ocenená a zaradila sa medzi top reštaurácie na Slovensku a medzi top 10 tematické reštaurácie v našej krajine.

„Sme hrdí, že sme mohli reprezentovať Rovinku, a tak ju dostať na pomyselnú mapu gastronómie. Vďaka celému tímu, ktorý má možnosť sa u nás realizovať, naša reštaurácia je naozaj ateliérom na tanieri,“ napísal na margo ocenenia tím podniku.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa SushiYA food atelier (@sushiya_foodatelier)

Tvorcovia tejto reštaurácie si na podnikanie zvolili menší interiér s kapacitou 18 hostí a okrem sushi do ponuky zaradili aj nevšedné fúzie jedál ázijskej a európskej kuchyne. Celý interiér sa nesie vo vkusnom minimalistickom štýle, všetko preto, aby čo najviac vyniklo samotné jedlo.

„Naši kuchári berú tanier ako plátno a snažia sa hosťom dopriať maximálny vizuálny a chuťový zážitok.“

Zakladateľmi tohto biznisu je Andrea Jobbová a Erik Vadík. Andrea sa neustále venuje podnikaniu, už viac ako 18 rokov sa pohybuje v oblasti finančného manažmentu a účtovníctva. Erik zase dlho pracoval v gastre, kde sa vypracoval na sushi majstra v prémiových reštauráciách.

Celý projekt vedie skúsený tím s vášňou pre sushi a ázijské chute. Pôvodnú prevádzku SushiYA otvorili v apríli 2020. Vo svete sushi však rozhodne nie sú nováčikovia. 

Pred vznikom SushiYA pracovali členovia tohto tímu v rôznych prestížnych sushi reštauráciách. Ako to však býva u sushi majstrov a kuchárov zvykom, aj oni snívali o niečom vlastnom.

s3
zdroj: SushiYA food atelier

„SushiYA food atelier je pre nás splnený sen o našej vlastnej gastroprevádzke. Obavy sú vždy, ale strach vám nesmie brániť v realizácii svojich plánov a snov. Do SushiYA food atelier sme pretavili naše skúsenosti, pracovitosť a chuť priniesť do Rovinky gastrozážitky.“ 

Reštaurácia bola podľa ich slov len ďalší prirodzený krok na ich ceste v gastrobiznise. Začínal ako donášková služba na začiatku pandémie, ale vždy vedeli, že chcú byť bližšie k ľuďom. „S reštauráciou sa nám zároveň otvorili nové možnosti prípravy a servírovania jedál.“

Nečakané komplikácie

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.

Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.

Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Nastala neočakávaná chyba, prosím skontroluj vyplnené údaje, alebo skús neskôr.
Platba
Tlačidlo späť
Visa logo
Mastercard logo
Trust pay
Registrovať a zaplatiť
Ikona zabezpečenia Zabezpečené šifrovaním
Trust pay Platobné operácie sa odohrávajú na zabezpečených certifikovaných platformách spĺňajúcich tie najvyššie PCI DSS štandardy bezpečnosti.
Zrušiť predplatné môžeš kedykoľvek. Súhlasím s poskytnutím predpaltného a bol som poučený, že odsúhlasením jeho poskytnutia strácam právo na odstúpenie.

Najnovšie videá

Trendové videá