Nenápadná reštaurácia v Rovinke sa zaradila medzi najlepšie v krajine. Kuchári tu tanier berú ako plátno
- Ich cieľom je ponúknuť ľuďom úplne nové zážitky z jedla
- Dosiahnuť to chcú ponukou, ktorá je zostavená tak, aby pôsobila na jednotlivé zmysly
- Ich cieľom je ponúknuť ľuďom úplne nové zážitky z jedla
- Dosiahnuť to chcú ponukou, ktorá je zostavená tak, aby pôsobila na jednotlivé zmysly
Gastroprojekt s názvom SushiYA food atelier predstavuje koncept zameraný predovšetkým na zážitok z jedla. Aktuálne excelovali aj v rámci súťaže Gurmán Awards 2023. Ide o prestížne ocenenia udeľované najlepším reštauráciám na Slovensku.
Práve táto reštaurácia ako nováčik tohto roka bola ocenená a zaradila sa medzi top reštaurácie na Slovensku a medzi top 10 tematické reštaurácie v našej krajine.
„Sme hrdí, že sme mohli reprezentovať Rovinku, a tak ju dostať na pomyselnú mapu gastronómie. Vďaka celému tímu, ktorý má možnosť sa u nás realizovať, naša reštaurácia je naozaj ateliérom na tanieri,“ napísal na margo ocenenia tím podniku.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Tvorcovia tejto reštaurácie si na podnikanie zvolili menší interiér s kapacitou 18 hostí a okrem sushi do ponuky zaradili aj nevšedné fúzie jedál ázijskej a európskej kuchyne. Celý interiér sa nesie vo vkusnom minimalistickom štýle, všetko preto, aby čo najviac vyniklo samotné jedlo.
„Naši kuchári berú tanier ako plátno a snažia sa hosťom dopriať maximálny vizuálny a chuťový zážitok.“
Zakladateľmi tohto biznisu je Andrea Jobbová a Erik Vadík. Andrea sa neustále venuje podnikaniu, už viac ako 18 rokov sa pohybuje v oblasti finančného manažmentu a účtovníctva. Erik zase dlho pracoval v gastre, kde sa vypracoval na sushi majstra v prémiových reštauráciách.
Celý projekt vedie skúsený tím s vášňou pre sushi a ázijské chute. Pôvodnú prevádzku SushiYA otvorili v apríli 2020. Vo svete sushi však rozhodne nie sú nováčikovia.
Pred vznikom SushiYA pracovali členovia tohto tímu v rôznych prestížnych sushi reštauráciách. Ako to však býva u sushi majstrov a kuchárov zvykom, aj oni snívali o niečom vlastnom.
„SushiYA food atelier je pre nás splnený sen o našej vlastnej gastroprevádzke. Obavy sú vždy, ale strach vám nesmie brániť v realizácii svojich plánov a snov. Do SushiYA food atelier sme pretavili naše skúsenosti, pracovitosť a chuť priniesť do Rovinky gastrozážitky.“
Reštaurácia bola podľa ich slov len ďalší prirodzený krok na ich ceste v gastrobiznise. Začínal ako donášková služba na začiatku pandémie, ale vždy vedeli, že chcú byť bližšie k ľuďom. „S reštauráciou sa nám zároveň otvorili nové možnosti prípravy a servírovania jedál.“
Nečakané komplikácie
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ich cesta sa začala už v roku 2020, kedy sa rozhodli otvoriť si donáškovú službu Sushi YA v Rovinke
- Od vtedy sa toho veľa zmenilo
- Zakladatelia tejto prevádzky si prešli náročnými podnikateľskými skúškami
- Tvrdia, že aj závisť si musíš v biznise zaslúžiť
- Dnes neďaleko Bratislavy ponúkajú jedlá v prevedení, aké inde nenájdeš
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy