Nenápadné bistro v Bratislave je skrytým pokladom. Navarí ti tu šéfkuchár, ktorý vybojoval Michelinskú hviezdu

  • Talentovaný šéfkuchár a prístup ZERO WASTE menia pravidlá hry v gastronómii
  • Bratislava zažíva gastronomickú revolúciu a MOYO bistro je jej epicentrom
Moyo bistro
Bratislava zažíva gastronomickú revolúciu a MOYO bistro je jej epicentrom. Moyo
  • Talentovaný šéfkuchár a prístup ZERO WASTE menia pravidlá hry v gastronómii
  • Bratislava zažíva gastronomickú revolúciu a MOYO bistro je jej epicentrom

MOYO bistro na Gorkého ulici číslo 11 je projekt, ktorý je dôkazom, že láska k dobrému jedlu a odvaha priniesť niečo nové môžu premeniť mestskú časť na centrum kulinárskej kreativity a inovácie.

Za týmto projektom stoja dvaja nadšenci pre kvalitné jedlo, ktorí sa rozhodli premeniť svoju vášeň na skutočnosť. Ich filozofia je jasná:

„Náš projekt sa nemusí prezentovať našimi tvárami. Chceme, aby za nás hovoril výsledok kolektívnej a kvalitnej práce nášho skvelého tímu.“

Tento prístup umožňuje, aby bistro hovorilo samo za seba – prostredníctvom svojho jedla, atmosféry a spokojnosti zákazníkov.

Pred založením bistra sa obaja venovali gastronómii. Aj napriek ťažkostiam ich motivovala túžba hľadať nové cesty. „MOYO bistro sa stalo naším novým smerom a snom, ktorý sme začali plniť s nadšením a odhodlaním,“ dodávajú.

Koncept, ktorý prekvapuje a chutí

Koncept MOYO bistra je jedinečný vďaka viacerým faktorom. Prvým a najzreteľnejším je ich šéfkuchár Michal Šafárik. Po 17 rokoch úspešnej kariéry v zahraničí, vrátane získania Michelinovej hviezdy, prináša do slovenskej gastronómie svoje bohaté skúsenosti a vášeň.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MOYO bistro (@moyobistro)

„Michal mal v Írsku svoju malú základňu, kde sa gastronómii venoval naplno. Práve tam sa mu podarilo získať s tímom kolegov michelinskú hviezdu,“ vysvetľujú zakladatelia.

MOYO bistro neponúka klasické obedové menu, na ktoré sú zákazníci zvyknutí. Namiesto toho tu dostaneš Moyo Business Lunch, ktorý sa zameriava na kvalitu surovín a poctivosť v kuchyni.

„Náš šéfkuchár Michal preferuje prácu s čerstvými surovinami a zároveň dodržiava princípy ZERO WASTE varenia a prípravy jedla,“ uvádzajú.

Okrem jedla ponúka bistro aj jedinečný priestor. „Názov MOYO v preklade znamená život – srdce. Našou snahou bolo priniesť život do centra Bratislavy prostredníctvom zelene a príjemného prostredia,“ objasňujú. Rôznorodosť priestoru umožňuje zákazníkom vybrať si atmosféru, ktorá im najviac vyhovuje.

Cesta k úspechu: Investície, výzvy a lokalita

Začiatky každého podnikania si vyžadujú aj značné investície. „Presnú sumu nechceme špecifikovať, ale prvotná investícia bola vysoká – prerábka priestorov, úprava interiéru, modernizácia kuchyne a mnoho iného,“ priznávajú. Očakávanie návratnosti investície je však zložité.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MOYO bistro (@moyobistro)

„Očakávať návratnosť do dvoch rokov by bolo nereálne, keďže bistro stále budujeme a modernizujeme,“ vysvetľujú.

Ani samotný Vvber lokality nebol náhodný. Po mnohých rokoch podnikania v centre mesta našli zakladatelia ideálny priestor na Gorkého ulici, v bývalej reštaurácii Grémium. „Tento priestor nás zaujal svojou atmosférou a potenciálom,“ hovoria.

Zhodujú sa tiež, že podnikanie v gastrobiznise prináša mnohé výzvy. „Jedným z najväčších problémov je zabezpečiť prevádzku s kvalitným personálom. Pandémia nám priniesla mnoho nečakaných ťažkostí,“ konštatujú. Napriek tomu sa im darí budovať silný tím a ponúkať zákazníkom skvelý zážitok.

Pozitivita ako odpoveď na neprajnosť

„V oblasti gastrobiznisu sa môžete stretnúť s ľuďmi, ktorí vám nebudú priať úspech,“ hovoria zakladatelia.

Tieto situácie sú podľa nich súčasťou podnikania.

„Avšak namiesto toho, aby sme sa zameriavali na negatívne vplyvy, snažíme sa vybudovať kultúru, kde prevláda pozitivita a spolupráca. Veríme, že každá výzva nás posilňuje a inšpiruje k tomu, aby sme boli ešte odhodlanejší a tvorivejší pri dosahovaní našich cieľov.“

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MOYO bistro (@moyobistro)

Hovoria, že ich záväzkom je nechať sa viesť vášňou pre kvalitné jedlo a snahou dosiahnuť úspech. „Veríme, že naša vášeň a snaha prinesú do centra Bratislavy nový impulz a pestrosť.“

Tým, ktorí zvažujú podnikanie v gastronómii, odporúčajú venovať sa tomu s maximálnym úsilím a zamerať sa na kvalitu produktov či služieb, nie na množstvo.

„Aj keď to nebude ľahká cesta, dôležité je mať jasné ciele a presvedčenie, čo vám môže pomôcť prekonať ťažkosti.“

Vysvetľujú, že podnikanie na Slovensku prináša so sebou rôzne výzvy, ktoré vyžadujú vyvážený prístup a podporu zo všetkých strán.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa MOYO bistro (@moyobistro)

„Strední a malí podnikatelia sa stretávajú s niekoľkými výzvami, ktoré sú nevyhnutnou súčasťou podnikania. Jednou z najvýznamnejších je neustála neistota a obmedzená podpora zo strany štátu. Je dôležité, aby sme spoločne hľadali spôsoby, ako vytvoriť prostredie, ktoré bude pre podnikateľov priateľskejšie a motivujúcejšie.“

Odporúčanie šéfkuchára

Ak by si si tu mal urobiť len jednu objednávku, šéfkuchár Michal má odporúčanie: „Naša kuchyňa sa vyznačuje individuálnym prístupom ku každému jedlu. Preto odporúčam ochutnať jednoducho všetko.“

V tomto bistro sa ceny jedál pohybujú v rozmanitom spektre, aby zohľadnili rôzne preferencie zákazníkov. Od ich obľúbenej pizze s jednotnou cenou 7,90 eur , cez MOYO BUSINESS LUNCH s cenou od 9,90 eur, až po á la carte jedlá, ktorých ceny sa pohybujú od 9,90 eur po 21,90 eur.

MOYO bistro je jasným dôkazom toho, že vášeň pre kvalitné jedlo a inovatívny prístup môžu priniesť revolúciu na gastronomickú scénu Bratislavy. 

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá