„Nikdy neukazujem deťom, že sa to nedá.“ Cukrárka Kejtlyn založila na Slovensku detskú školu pečenia
- Cukrárka Kejtlyn založila detskú školu pečenia
- Pre zákazníkov organizuje aj ochutnávky
- Najdôležitejšou ingredienciou je láska
- Cukrárka Kejtlyn založila detskú školu pečenia
- Pre zákazníkov organizuje aj ochutnávky
- Najdôležitejšou ingredienciou je láska
V malebnom mestečku na východnom Slovensku, vo Vranove nad Topľou, sa zrodil jedinečný projekt, ktorý spája sladkú vôňu pečenia s kreatívnym svetom detí. Cukrárka známa ako Kejtlyn dokázala premeniť svoju vášeň pre pečenie na niečo oveľa viac.
Kejtlyn Kid’s Academy: Miesto, kde deti tvoria sladké zázraky
Nápad založiť detskú školu pečenia prišiel spontánne. Cukrárka Kejtyl si uvedomila, že pečenie môže byť nielen zábavou, ale aj jedinečnou príležitosťou na rozvíjanie detskej kreativity a šikovnosti. Jej projekt, ktorý nesie názov Kejtlyn Kid’s Academy, sa stal miestom, kde sa deti menia na ozajstných majstrov cukrárskeho umenia.
O tom, čo všetko obsahuje práca cukrárky a aký je príbeh totho výnimočného projektu, sme porozprávali s cukrárkou Katarínou Hamorníkovou, ktorá je známa pod pseudonymom Kejtlyn.
- Ako vznikla detská škola pečenia Kejtlyn Kid’s Academy?
- Aký je hlavný cieľ Kejtlyn Kid’s Academy?
- Aké sú najväčšie výzvy v cukrárskom odvetví?
View this post on Instagram
Čo ťa inšpirovalo k tomu, aby si sa stala cukrárkou? Pamätáš si na svoj prvý upečený dezert?
Ja som ani takú inšpiráciu nemala. Pečenie prišlo akosi samo a postupne. Vždy, keď som mala voľný čas, strávila som ho v kuchyni. Či už som skúšala niečo extra variť, alebo som sa snažila niečo sladké upiecť. Jednoducho v kuchyni ma to vždy bavilo.
Pamätám si, že mojím prvým upečeným dezertom bol malinovo-čokoládový cupcake, a keďže sa môj život v tom čase veľmi točil okolo detí, ďalším koláčikom boli cake pops (lízatká), ktoré sú žiadané dodnes.
Ktorý koláč alebo tortu pečieš najradšej? Aké ingrediencie používaš pri príprave svojich dezertov?
To je trochu ťažšia otázka, pretože každý koláč alebo tortu, ktorú ponúkam, som tvorila od úplného začiatku s vedomím, že raz bude dokonalá. Ku každému svojmu výrobku mám nejaký príbeh a zakaždým, keď ho robím, robím ho s nadšením, tak ako keď som ho robila po prvýkrát.
Pripravuješ koláče a torty na svadby, narodeniny alebo iné príležitosti? Ako si ich môžu zákazníci objednať a v akom cenovom rozpätí sa pohybujú?
Áno, tortičky a koláčiky pripravujem najmä na svadby a narodeniny, ale aj na iné príležitosti, ako sú cirkevné udalosti, plesy, firemné akcie alebo do miestnych kaviarní. Najmä do Nasha kaviareň vo Vranove nad Topľou.
Zákazníci si moje sladké výrobky môžu objednať telefonicky, e-mailom, cez kontaktný formulár na webovej stránke kejtlyn.sk, priamo na sociálnych sieťach Facebook a Instagram pod názvom kejtlyn.sk alebo priamo u mňa v sladkom Kejtlynkove vo Vranove nad Topľou.
Všetko im viem doručiť priamo k nim domov alebo na miesto udalosti. Objednať si ich môžu za ceny, ktoré mám spomenuté aj na webovej stránke. Aktuálne za koláčik je to v rozpätí od 1,60 € do 3,50 € s DPH, v prípade tortičiek od 7 € do 370 € a viac. Závisí to aj od náročnosti.
Ponúkaš ochutnávky pre budúce nevesty a ženíchov? Ak áno, ako takéto stretnutia vyzerajú?
Áno, ochutnávky ponúkam. Je to presne v tomto povianočnom až valentínskom období. Zúčastňujem sa aj svadobných výstav. Tento rok ma 9. februára môžete vidieť na Svadobnej výstave v Prešove a počas jesene v Košiciach. Záujemcovia na takýchto výstavách majú možnosť reálne vidieť, ako svadobný candy bar môže vyzerať s reálnymi koláčikmi. Zároveň si môžu pozrieť fotodokumentáciu a videoprezentáciu svadobných tortičiek.
Stretnutia s budúcimi manželmi zvyknú prebiehať práve na týchto výstavách alebo u mňa v Kejtlynkove, kde rovno vidia sladké zákulisie mojej práce. Stretnutie začína, samozrejme, prvotnými informáciami o tom, čo presne ponúkam, čo je aktuálne trendy v cukrárskom svete, aké množstvo na daný počet hostí bude postačujúce, či všetko viem doručiť a pripraviť, prípadne poradím pri výbere druhov a príchutí a mnoho ďalších informácií.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Ako vznikla detská škola pečenia?
- Ktoré koláče a torty sú medzi zákazníkmi najobľúbenejšie?
- Aké hodnoty dáva Kejtlyn deťom prostredníctvom kurzu pečenia?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy