Obľúbené bistro v Bratislave udáva gastro trendy tejto jari. Naservírujú ti nielen instagramovo dokonalé raňajky
- Enjoy Bistro v Bratislave patrí už k tým „starším“ prevádzkam pod bratislavskou Michalskou bránou
- Treba však povedať, že nespí na vavrínoch a neustále udáva trendy
- Enjoy Bistro v Bratislave patrí už k tým „starším“ prevádzkam pod bratislavskou Michalskou bránou
- Treba však povedať, že nespí na vavrínoch a neustále udáva trendy
Či už obnovou dizajnu, terasou v štýle boho, ale i vyladenou ponukou v menu, ktoré pravidelne obmieňa. Poďme sa spoločne pozrieť, aké novinky majú v jarnom menu. Píšu Kávičkári.sk.
Majitelia, ktorí radi cestujú, ale stále sú srdcom doma – aj tak by sme vedeli nazvať ponuku bistra. Je cítiť, že trendy sledujú a priam ich na Michalskej diktujú. Podnik, ktorý sa preslávil najmä svojou dobrou lokalitou, vždy skvelou kávou – a čo si budeme nahovárať – aj krásnym detským kútikom. Je pravdou, že sme neodolali pozvaniu na degustáciu nového jarného menu.
Majitelia, manželia Paluškoví veľa cestujú aj kvôli ich ďalším podnikateľským aktivitám v oblasti módy (vlastnia napríklad aj online obchod Lamio). Skúseností z ciest pretavujú do ich výkladnej gastroskrine na Michalskej.
A pritom nejde o nič okázalé či extravagantné. Jednoducho len poctivé bistro, s poctivými surovinami a kvalitným servisom. Niečo, čo aj v zahraničí zahreje na srdci i vyčarí srdiečka na Instagrame. To isté sa snažia robiť aj doma na Slovensku v Enjoy Bistre.
Nové menu Enjoy Bistro v Bratislave
My ako skúsení štamgasti tohto bistra už vieme, že za každým z jedál sa niečo ukrýva. Na prvý pohľad jednoduché menu však neprekvapuje. Tajomstvo je však v surovinách – v poctivo naplatingovaných.
Mikrobylinky, kelový chips, kapary, zelený olej, jedlé kvety. Kombinácie, ktoré skúseného gurmána neprekvapia, avšak tak nejak prirodzene ich neočakáva na mieste silného turistického ruchu – ale skôr v malej poctivej reštaurácii niekde v čarovnom kúte mesta.
Enjoy Bistro však latku nasadzuje vysoko a aj napriek silnej návštevnosti a minime štamgastov (gro tvoria turisti) sa s jedlom hrá a miestami by si to, čo príde na tanieri, zaslúžilo aj nasvietenú otvorenú kuchyňu a someliéra k čašníkovi. Teda aspoň my ten pocit miestami máme.
Krupicová kaša robí ráno
Vlastne som si to uvedomila až pri písaní tohto článku. Mám rada, keď miesta, ktoré sú otvorené deťom, vedia i príjemne gastronomicky prekvapiť. Skúsenosť šéfkuchára z vlastných reštaurácií zo zahraničia sa ukazuje práve vo food stylingu a jedlo sa stáva nielen gurmánskym pôžitkom, ale aj tým instagramovým. A fotke na mobil neodolá ani babička s kamarátkou sediaca pri vedľajšom stole.
Menu je rozdelené na časť dňa – doobeda si viete dať silné raňajkové menu, ako napríklad krupicovú kašu s kokosovým mliekom sladenú ďatľami a s mascarpone či tak trošku Iný avokádový chlebík (aj v bezlepkovej verzii). Puto majiteľov k Taliansku sa odrazilo aj v klasike ako Croissant combo – maslový croissant, pomarančová šťava a espresso. Čo viac si na ráno želať?
Zmena skladby Bistro Enjoy od 12:00
Od 12:00 sa poctivo, ale slušne mení podoba bistra a nastupuje „seriózne“ jedlo. Každý deň iná polievka dňa, ktorá je poväčšine bez mlieka i lepku. Po nej nasleduje ťažké rozhodovanie – avšak menu je robené skutočne pre každého.
Exotickejšie naladených poteší Curry s kačkou, jahodami a liči, cestovinárov Krémové lososové tagliatele. Vegáni majú na výber toho viac, perfektné je napríklad Hráškové risotto s vegánskym maslom, špargľou a mätou.
No a potešia sa aj malé deti a ich rodičia. Žiadne hranolky či mini rezne, ale milovaná klasika všetkých detičiek – kuracie prsia s ryžou a kompótom. Po jedle sladký koláč z ich vlastnej cukrárenskej dielne, originálny drink či káva zo slovenskej pražiarne z Banskej Bystrice Mlsnacava – a máme návod na dokonalý deň v Bratislave.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: Kávičkári.sk