Majiteľovi sa na boj s hejtermi minuli peniaze aj energia. Obľúbené burgre v Bratislave definitívne skončili.
- Legendárny food truck Hambáč po rokoch končí
- Jeho majiteľ sa trápil s neprajníkmi, ale aj častými kontrolami
- Jeden z najlepších burgrov však nemusí odísť navždy
- Legendárny food truck Hambáč po rokoch končí
- Jeho majiteľ sa trápil s neprajníkmi, ale aj častými kontrolami
- Jeden z najlepších burgrov však nemusí odísť navždy
Od roku 2017 Slovák Ivan Filip denne na Bajkalskej ulici v Bratislave pripravoval šťavnaté hovädzie mäso, domáce žemle a domáce omáčky na burgre. Jeho „Hambáče“ patrili medzi tie najlepšie, aké si v našom hlavnom meste a širokom okolí mohol dostať. Sympatický food truck Hambáč však definitívne končí.
„Smažiť hambáče v mojom stánku na Bajkalskej už žiaľ viac nebudem. Ďakujem vám za vašu veľkú priazeň, podporu, pomoc a za pravidelné vyjedanie mojich počas tých troch parádnych rokov s vami. Bude mi to chýbať,“ hovorí Ivan Filip, zakladateľ konceptu Hambáč.
Dôvodov prečo v stánku Ivan Filip končí, je podľa jeho slov viac. Priznáva, že predovšetkým je už naozaj fyzicky unavený, potrebuje si poriadne oddýchnuť, nabrať silu a vyčistiť si hlavu.
Taktiež podľa neho dozrel čas na to, aby jeho koncept Hambáč posunul na iný a nový level, čo je podľa jeho slov pri smažení v stánku veľmi ťažké realizovať.
Čas sú peniaze
„Mal som asi šťastie, ale ani jeden mesiac prevádzky som nedotoval. Mimo iné, končím aj preto, lebo nemám energiu a financie na hlúpy súboj s niekým, kto ma systematicky likviduje. Náklady na opravy, nákup vybavenia, zabezpečenie stále stúpali. Plus v poslednej dobe časté kontroly na udania znamenali napríklad v plnej prevádzke zatvoriť a riešiť kontroly, aj keď v rade stáli zákazníci a cez objednávky bolo vypredané. Je to možno ťažšie pochopiť, no vysvetlovať zákazníkom, že nemám ich objednávku lebo kontrola, nie je easy a aj reakcie zákazníkov na vypredanie alebo meškanie nie sú vždy práve ľudské. Ide o čas, jedno kolo presne nastavené na počet kusov a minút. Keď tento reťazec prerušíš, zarobíš menej. Čas sú peniaze,“ hovorí.
Ivan Filip momentálne pre nový koncept Hambáč hľadá kamennú gastro prevádzku do nájmu v Ružinove alebo v Novom meste či v Žiline ako aj miesto v Bratislave, kde by mohol dočasne jeho stánok bezpečne zaparkovať.
Spolu s ukončením smaženia na Bajkalskej sa Ivan Filip rozhodol predať stánok s komplet vybavením, dokumentáciou a povolením od RUVZ na ambulantný predaj na hromadných akciách. Cena tohto prívesu sa pohybuje na úrovni osem tisíc eur.
Na predaj je okrem stánku aj samotný produkt – Hambáč. Zakladateľ tohto street foodu ponúka možnosť smažiť Hambáče na hromadných akciách, kompletný biznis plán, know–how, mentoring podľa dohody, prevádzkový poriadok, pomoc a zaškolenie pri štarte ako aj marketingovú pomoc. Toto všetko je v ponuke za sedem tisíc eur plus podiel stanovený dohodou.
„Tu sa trochu opustím, pardón, je to môj ventil. Ponúkam zľavu 100 % vo forme spätného bonusu vyplateného po dvanástich mesiacoch prevádzkovania stánku. Podmienka je predávať väčší objem, stánok otvorený aspoň 12 hodín denne, všetky suroviny BIO a EKO, mlieť vlastné mäso, piecť vlastné žemle, robiť si vlastné omáčky, mať dostupné burgre počas celej doby otvorenia, brať gastro lístky a predávať burgre lacnejšie.
No a, samozrejme, generovať zisk. Táto ponuka je platná pre hejterov a anonymov. Ukážte, ako to viete robiť lepšie, rýchlejšie, lacnejšie a celú vstupnú investíciu osem tisíc eur vám po roku vrátim,“ hovorí Ivan Filip s nadsázkou.
Posledné Hambáče na Bajkalskej sa Ivan Filip na finálnej akcii rozhodol nepredávať. Všetky Hambáče boli za dobrovoľný príspevok v akejkoľvek výške. Na pulte bola veľká fľaša, do ktorej mohol každý prispieť podľa svojich možností. Na záver a po odovzdaní posledného Hambáča fľašu vysypali a všetky peniaze odovzdali OZ Jurošík, išlo o viac ako tisíc eur.
OZ Jurošík zbiera príspevky na pomoc deťom s fyzickým postihnutím, na ich liečbu, špeciálne procedúry a liečebné pobyty.
„Hambáč na Bajkalskej ste boli vy všetci, ktorí ste k nám prišli za celé tie tri fantastické roky a vytvárali ste tu spoločne príjemnú street–food atmosféru. Ďakujeme,“ dodáva Ivan Filip.
Článok bol pôvodne uverejnený 15. júna 2020
Zdroj: Facebook/Hambáč