Obľúbené nitrianske bistro otvára novú prevádzku v Piešťanoch, bude iná ako tá predtým
- Zo skromného nápadu založiť si stánok s pouličným občerstvením sa stal mimoriadne úspešný koncept
- Bratia z Nitry Patrik a Lukáš Masároví vo svojom bistre ponúkajú burgre, tacos aj zmrzlinu
- Toto leto rozširujú svoju prevádzku o komplex v Piešťanoch, kde si zákazník okrem gastronómie užije aj šport a relax
- Zo skromného nápadu založiť si stánok s pouličným občerstvením sa stal mimoriadne úspešný koncept
- Bratia z Nitry Patrik a Lukáš Masároví vo svojom bistre ponúkajú burgre, tacos aj zmrzlinu
- Toto leto rozširujú svoju prevádzku o komplex v Piešťanoch, kde si zákazník okrem gastronómie užije aj šport a relax
Náš posledný rozhovor sme robili krátko po otvorení vášho bistra v Nitre. Čo sa u vás od tej doby zmenilo?
Odvtedy prešlo veľa času a ako bistro rástlo, tak sme sa vyvíjali aj my ako majitelia. Vylepšili sme prevádzku, pridali nové sedenie, zlepšili a zrýchlili servis. Na začiatku sme s tým zápasili, no podarilo sa. Začali sme sa sústreďovať nielen na jedlo, ale aj rôzne podujatia, aby sme hosťom čo najviac spríjemnili čas, ktorý u nás trávia.
O akých podujatiach je reč?
Sú to napríklad rôzne hudobné podujatia, festivaly, okrem toho sme hrdými spoluorganizátormi „Nitránskeho Street Food Festu”, ktorý je pre nás aj srdcovkou v našom rodnom meste. Začali sme sa viacej venovať začleneniu a pomoci komunite, pri oslave narodenín sme usporiadali beh, z ktorého výťažok putoval na detskú onkológiu.
Prečo ste sa rozhodli rozšíriť prevádzku? Je niečím iná?
S myšlienkou expandovať sme sa začali pohrávať hneď, ako sme zistili, že náš koncept má u ľudí úspech. Nová prevádzka Bearded Brothers WakeSoul bude špecifická a svojim spôsobom pre Slovensko výnimočná. Našim zákazníkom prinesieme spojenie gastronómie, športu, zábavy a relaxu v jednom areáli. Náš koncept, ktorý bol hlavne o jedle, sme v tomto prípade doplnili aj rôzne o športové aktivity, beach club s bazénom a plážovými posteľami, ubytovanie v štýlových glamping stanoch a apartmánoch. Chceme ľuďom ukázať, že aj na Slovensku sa to dá robiť inak. Prvoradý je pre nás spokojný a usmiaty hosť, v ktorom náš pobyt zanechá pozitívnu stopu.
Z akého dôvodu ste si za novú lokalitu zvolili športový areál Bearded Brothers Wake Soul v Piešťanoch?
Tento areál sme v minulosti navštevovali a predstavovali sme si, aké by to bolo mať v ňom vlastnú prevádzku. Dávno predtým sme si hovorili, aká je škoda, že mnohé areály tohto typu majú nevyužitý potenciál. Myslíme si, že sa to dá robiť aj lepšie a to presne chceme spraviť aj v areáli Bearded Brothers Wake Soul. Tento areál funguje už viac než pätnásť rokov, ľudia ho poznajú a vedia, že si prešiel mnohými zmenami. My však chceme z tohto areálu spraviť to, čo si naozaj zaslúži. Preto sme sa rozhodli do toho ísť a už sa nevieme dočkať na výsledok.
Kto je súčasný majiteľ Bearded Brothers Wake Soul?
Majitelia Bearded Brothers sme, samozrejme, stále tí istí – Patrik a Lukáš Masároví. Samozrejme, už to nie je len o nás, ako na začiatku, keď sme začínali s jedným stánkom. Máme šikovný manažérsky tím, ktorý nám pomáha s riadením všetkých našich aktivít a budovaní nových projektov.
Ako sa zmenili kompetencie vás, pôvodných zakladateľov? Dohliadate aj na prevádzku v Piešťanoch?
Naše kompetencie sa nezmenili – stále dohliadame na chod všetkých našich prevádzok. Na prevádzku v Piešťanoch dokonca nielen dohliadame, ale tam aj častokrát fyzicky makáme v montérkach :). Tak, ako aj pri foodtrucku a bistre, sme zvyknutí na to nebáť sa práce a vieme, že aby sa náš sen stal skutočnosťou, musíme byť aktívnou súčasťou pri jeho budovaní.
Zmenila sa od nášho posledného rozhovoru vaša ponuka? Aké jedlá prevažujú vo vašom menu?
Naša základná ponuka – burger, tacos, hot-dog – sa nezmenila, no pribudli nové jedlá. Veľmi sa tešíme, že naša vlajková loď „BB burger“ neprešiel od začiatku žiadnou drastickou zmenou a je u nás stále najviac obľúbený. Zmeny však nastali najmä pri pečive, ktoré máme z remeselnej pekárne a vylepšili sme technológiu prípravy. Začínali sme s malou ponukou, no doplnili sme ju o šaláty či rôzne „finger foods” ako kuracie stripsy alebo kuracie krídielka, ktoré vyrábame z čerstvého mäsa z nášho mäsiarstva. Tak isto si vyrábame vlastnú klobásku do hot-dogu a údime slaninku.
Kto vytvára vaše receptúry?
Patrik: Zo začiatku sme na to boli sami dvaja a pomáhala nám iba moja manželka Lucka. Náš tím sa samozrejme rozrástol a sme radi, že naši kuchári tiež prinášajú nové kreatívne nápady. U nás je to vždy o spolupráci.
Nastali nejaké zmeny aj vo vašom pôvodnom bistre v Nitre?
Naše bistro prechádza zmenami neustále. Tento rok sme revitalizovali exteriérovú časť, doplnili kapacity záhradného sedenia a pridali sme pochôdzne plochy. Dobudovali sme nové toalety, vylepšili vykurovanie krytej terasy a zrýchlili výdaj jedál vďaka modernizácii kuchyne. Keďže sa odvíjame od názorov hostí, zmeny u nás v blízkej dobe nastanú aj v štýle podávania jedál.
Podarilo sa vám za obdobie vašej existencie zvýšiť tržby?
Vďaka priazni, ktorú nám preukazujú naši hostia, sa nám tržby zvýšili. Myslíme si, že je to hlavne kvôli nášmu prístupu k zákazníkom a tomu, že ľudia vnímajú, že sa neustále snažíme zlepšovať a prinášať im vyšší komfort.
Koľko sa u vás denne vystrieda zákazníkov?
Presné číslo hostí nemáme, no k obrazu nám môže dopomôcť viac ako 9 500 fanúšikov na Facebooku a vyše 5 000 sledovateľov na Instagrame. Tento úspech sa nám podaril len za dva roky nášho pôsobenia na trhu.
Čítajte viac z kategórie: Rozhovory