Odišli zo Sydney a otvorili novú kaviareň v centre: Cieľom je prinášať to najlepšie zo sveta výberovej kávy
- V absolútnom centre Starého Mesta vznikla nová kaviareň
- Ponúka výberovú kávu najvyššej kvality
- V absolútnom centre Starého Mesta vznikla nová kaviareň
- Ponúka výberovú kávu najvyššej kvality
Na adrese Hviezdoslavovo námestie 6 vyrástla úplné nová kaviareň/predajňa zameraná na čoraz populárnejšiu speciality coffee. Ide o novinku z dielne známej pražiarne Good Times Coffee Roasters, ktorá sídli aj na Legionárskej ulici.
Teraz ich nájdeš aj hneď vedľa Americkej ambasády či neďaleko SNG. Ide o malú útulnú prevádzku, ktorá je zaplnená umeleckými dielami.
K dispozícii je široký výber kávových zŕn, no zakúpiť sa tu dá aj kávové príslušenstvo.
Cesta tímu Good Times Coffee Roasters začala ešte v austrálskom Sydney, kde v roku 2013 po prvýkrát zakúsili pravé gastro, konkrétne kaviarenský život.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Netrvalo dlho a nová vášeň bola na svete. Po vyše dvoch rokoch práce v tých najlepších kaviarňach v Sydney nám skrsol nápad vrátiť sa späť na Slovensko a otvoriť si niečo vlastné. Po návrate v roku 2015, keď v Bratislave bola výberovka na vzostupe, sme otvorili našu kaviareň,“ uvádza CEO pražiarne Daniel Pavlusík na webe Good Times Coffee Roasters.
Po niekoľkých mesiacoch hľadania kvalitného dodávateľa výberovej kávy sa rozhodli začať pražiť vlastnú kávu. Praženie ich tak uchvátilo, že hneď vedeli, že to bola tá správna voľba.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Ako mesiace plynuli, do ponuky pribúdali čoraz zaujímavejšie mikroloty a spolu s tým aj mnoho spokojných zákazníkov. Zo začiatku sme pražili na malej, jeden a pol kilovej manuálnej pražičke, ktorú časom pod náporom objednávok a prázdnych mlynčekov vystriedala veľká sestra v podaní poloautomatickej dvanásť kilovej.“
S novou technológiou sú schopní posúvať kvalitu finálneho produktu na novú úroveň, vďaka čomu si môžeš v šálke vychutnať to najlepšie, čo daná káva ponúka.
Definícií pojmu výberová káva je mnoho. Prvýkrát ho použila pani Erna Knutsen v roku 1974, keď týmto pojmom označila kávu najlepšej chuti, pestovanú v špeciálnych mikroklímach. Najkonkrétnejšia je asi definícia podľa Asociácie pre výberovú kávu SCA, ktorá hovorí, že ako výberovú kávu je možné označovať tú kávu, ktorá pri odbornom hodnotení dosiahne minimálne 80 bodov zo 100.
Čerstvosť, kvalita a konzistentnosť
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Na čom pri výbere kávy najviac záleží
- Ako sa rozhodli pristupovať k samotnému praženiu kávy
- Prečo je predstava ľudí, že káva môže byť len horká, mylná
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom