Omega mastné kyseliny ako kľúč k zníženiu rizika rakoviny. Nájdeš ich v týchto potravinách
- Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny sú veľkým predmetom záujmu medzi zdravotníkmi
- 6 zdravotných výhod omega-3 mastných kyselín
Ilustračné foto Pexels/Valeria Boltneva
- Omega-3 a omega-6 mastné kyseliny sú veľkým predmetom záujmu medzi zdravotníkmi
- 6 zdravotných výhod omega-3 mastných kyselín
- Zlepšujú duševné zdravie – Štúdie naznačujú, že omega-3 mastné kyseliny môžu pomôcť pri liečbe depresie, úzkosti a ďalších duševných porúch. Zlepšujú náladu a celkový psychický stav, čím prispievajú k lepšej kvalite života.
- Podporujú zdravie očí – Omega-3 mastné kyseliny, najmä DHA, sú dôležité pre zdravie očí. Pomáhajú pri prevencii degenerácie sietnice a ochorení, ako je suché oko, a môžu prispieť k zlepšeniu zraku, najmä u starších ľudí.
- Pomáhajú pri kontrole telesnej hmotnosti – Niektoré výskumy naznačujú, že omega-3 môžu pomôcť pri znižovaní telesného tuku, zlepšovaní metabolizmu a znižovaní zápalov spojených s obezitou. Pravidelný príjem omega-3 môže taktiež podporiť efektívnejšie spaľovanie.
Predchádzajúca strana
Zdroje: Nutritionadvance, NewatlasStrana 2/2