Ondrej to riskol a otvoril si vlastnú Michelinskú reštauráciu. Teraz boduje aj medzi Slovákmi
- Ondrej sa odhodlal a vrazil jeho našetrené peniaze do svojho gastro projektu
- O tom, že risk bol v tomto prípade aj zisk, svedčí, že ide o Michelinskú reštauráciu
- Ondrej sa odhodlal a vrazil jeho našetrené peniaze do svojho gastro projektu
- O tom, že risk bol v tomto prípade aj zisk, svedčí, že ide o Michelinskú reštauráciu
Ondrej Kynčl je 40-ročný podnikateľ a stojí za reštauráciou s názvom Bockem. Tento talentovaný šéfkuchár sa už od strednej školy pohybuje v gastronómii a aj po rokoch je odhodlaný držať sa remesla.
„Samozrejme som počas rokov zbieral skúsenosti v rôznych reštauráciách a hoteloch v Česku aj v zahraničí a podieľal som sa aj na otvorení niekoľkých reštaurácií, kaviarní i street foodových konceptov, pri ktorých sme vždy kládli dôraz na kvalitatívny presah,“ objasnil nám Ondrej.
Priznáva, že začiatky neboli jednoduché. Tvrdí, že keď sa človek rozhodne vytvoriť niečo jedinečné, kde tá cesta nie je úplne vyšliapaná, tak je paradoxne dôležitá aj dávka neistoty.
„Udržuje vás v strehu a núti vás to riadne zvažovať každý krok. Avšak už som sa opieral o svoje skúsenosti a lepšie sa tak mohol zamerať na cieľovú skupinu ľudí, ktorú som sa snažil osloviť.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Bockem Ondrej založil práve preto, že už prešiel pomerne dosť projektov buď ako zamestnanec, alebo spoluautor a časom sa vždy z nich vytratila synergia.
„Niekedy sa jednoducho stalo, že myšlienka a vízia, ktorú som chcel do daného projektu vložiť, nebola vítaná, alebo že sa začala vytrácať. Inokedy som zase cítil, že moje skúsenosti nie sú vítané a jednoducho som si povedal, že energiu, ktorou oplývam, už nebudem plytvať na nikoho iného.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
To, čo nikde inde na svete neochutnáš
Bockem je Michelinská degustačná reštaurácia servírujúca raňajky a večere. Raňajky majú v tomto prípade 3 chody, ktoré sú obohatené o nealko aj alko nápoje a rovnako tak o originálne receptúry raňajkových pokrmov, ktoré nenájdeš nikde inde na svete.
Večera má okolo 8 chodov, ktoré tu párujú s vínami, alebo ich nápojmi, ktoré vždy ladia so surovinami použitými k danému pokrmu. Unikátnosť jedál podčiarkuje útulná strohosť interiéru a vrelý prístup obsluhy, ako aj výsledná atmosféra, ktorá v človeku zarezonuje.
„Túžba kráčať po vlastnej ceste a ponúkať jedlo a pitie pripravené poctivo a bez kompromisov nás naviedla k vytvoreniu prostého miesta, ktoré však odkrýva všetku starostlivosť a um, ktoré nás definuje.“
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ondrej hovorí, že do tejto reštaurácie vrazil približne 75 % jeho vlastných zdrojov, no projekt čiastočne financoval aj z úveru.
Investícia, ktorá sa podarila
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Bockem je prémiová reštaurácia ocenená Michelinom
- Na jedlo sem pravidelne chodí aj množstvo Slovákov
- Máš tu jedinečnú možnosť sledovať, ako to vyzerá, keď sa kuchári hrajú a odovzdávajú spoločnú vášeň k jedlu i pitiu ďalej medzi tých, ktorí chcú ochutnať originálne pokrmy, aké inde nenájdu
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy