Pavol Benčík prináša unikátny koncept talianskej reštaurácie, v ktorej ti šéfkuchár varí na želanie

  • Pavol Benčík je majiteľom Bencik Culinary Group, vďaka ktorému sa podarilo v Prahe otvoriť prvú reštauráciu VAPIANO, v ktorej majú hlavné slovo zákazníci. Táto prevádzka patriaca do úspešnej medzinárodnej siete sa špecializuje na taliansku kuchyňu a za prvé tri dni ju navštívilo 2 000 ľudí.
vapiano
facebook.com/vapiano
  • Pavol Benčík je majiteľom Bencik Culinary Group, vďaka ktorému sa podarilo v Prahe otvoriť prvú reštauráciu VAPIANO, v ktorej majú hlavné slovo zákazníci. Táto prevádzka patriaca do úspešnej medzinárodnej siete sa špecializuje na taliansku kuchyňu a za prvé tri dni ju navštívilo 2 000 ľudí.

Nemecký reťazec VAPIANO urobil s talianskou kuchyňou to, čo MCDonald´s s hamburgermi. Spoločnosť pred 15-timi rokmi predefinovala koncept rýchleho občerstvenia, keď prišla s ponukou pizze, cestovín a šalátov na počkanie.

Vapiano v súčasnosti prevádzkuje 180 pobočiek v 31 krajinách. V nemeckých médiách sa špekuluje aj o tom, že spoločnosť je zrelá k vstupu na burzu. K tomu by mohlo prísť ešte tento rok a podľa odhadov by sa hodnota firmy mohla vyšplhať na 600 miliónov eur.


Interíer reštaurácie navrhuje Matteo Thun, milánsky architekt a dizajnér. Hlavnými prvkami sú masívne dubové stoly a červené detaily dokresľujúce stredomorskú atmosféru. V každej pobočke nájdeš zasadený storočný olivovník, ako aj zelenú stenu s bylinkami.

Výroba cesta na pizzu, omáčok alebo cestovín prebieha v každej reštaurácii v presklenej miestnosti. Máš tak kompletný prehľad o tom, ako sa tvoje jedlo pripravuje. Pavol Benčík ako partner medzinárodnej siete VAPIANO otvorí ďalšiu českú prevádzku už tento október a na pláne je aj Slovensko.

„K Bratislave mám silný osobný vzťah, pretože som tu nejaký čas žil a teším sa, že sa čoskoro stane domovom pre Vapiano. Miriam a Pavol Benčíkovci sú skvelí partneri, s ktorými porastieme nielen na slovenskom, ale aj českom trhu“, povedal Mario C. Bauer, generálny riaditeľ spoločnosti Vapiano Franchising pre restauracie.etrend.sk

Miestnym majstrovským kuchárom sa hovorí „priateľský vapianista“, keďže sa daný čas venuje len tebe a neprekvapíš ho žiadnym prianím ani otázkou. Spolu s ním môžeš vymyslieť niečo úplne originálne alebo sa dozvieš, ktoré ingrediencie k sebe ladia a ktoré nie.


Či už sa rozhodneš pre pizzu, cestoviny, šalát, predjedlo alebo dezert, bude to presne tak, ako si vymyslíš. Priania sa do poslednej bodky splnia aj vegetariánom, kulinárskym kreatívcom či milovníkom klasiky. Každá surovina je kvalitná, čerstvá a starostlivo vybraná a aj základ pre domáce cestoviny je pripravený len krátko pred tým, ako prídeš.

„Sme radi, že môžeme byť súčasťou úspechu značky Vapiano a uviesť tento koncept na Slovensku a v Českej republike. Aktuálne sledujeme najlepšie lokality v Bratislave a Prahe a pripravujeme otvorenie nových prevádzok, o ktorých čoskoro povieme viac. Toto partnerstvo je prirodzeným krokom v našej dlhodobej filozofii, ktorou je prinášať čerstvé, kvalitné a cenovo dostupné jedlá pre čo najviac ľudí. Som si istý, že Slovákom aj Čechom sa prístup značky Vapiano zapáči tak, ako sa pred niekoľkými rokmi počas pobytu v zahraničí zapáčil aj mne,“ povedal Pavol Benčík pre restauracie.etrend.sk

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá