Pod Ďumbierom nájdeš unikátnu gastroexotiku. Do foodtrucku investovali Slováci desaťtisíce
- Zmenšovali sa im úspory, tak si otvorili vlastný streetfood
- Stánok majú na pozemku jedného zo zakladateľov
- Pod Ďumbierom vytvorili skutočný unikát
- Zmenšovali sa im úspory, tak si otvorili vlastný streetfood
- Stánok majú na pozemku jedného zo zakladateľov
- Pod Ďumbierom vytvorili skutočný unikát
Projekt dvoch Slovákov, ktorí si pod Ďumbierom otvorili foodtruck s kanadskou vlajkou a mexickým tacos, ti už v marci v tomto článku predstavil Čiližrút. Postaral sa o krátku recenziu podniku, ktorý je „žltou búdkou s pár miestami na sedenie“, no v prípade pekného počasia ponúka dokonalý výhľad na hory spolu s výnimočným jedlom.
Startitup sa s touto originálnou prevádzkou spojil osobne prostredníctvom rozhovoru. Povedali nám o začiatkoch tohto projektu, o tom, prečo stoja práve pod najvyšším vrchom Nízkych Tatier, a tiež o tom, prečo do svojej Kanady investovali desaťtisíce eur.
Venujú sa freeride lyžovaniu i stavbe drevodomov
„Teraz môžeme smelo povedať, že za týmto projektom stoja všetci tí, ktorí u nás už boli, a aj tí, ktorí o nás zatiaľ len počuli. Netušili sme, že si to nájde toľko priaznivcov streetfoodu, aj keď sme tušili, že to môže mať pozitívny ohlas,“ hovoria s odstupom o úspechu prevádzky.
Sú dvaja, 47-ročný Pablito Chorche Burrito a 42-ročný Miguelito Menses Chaves a vystupujú pod svojimi úsmevnými pseudonymami. Poznajú sa z lyžovania, približne od svojich 8 rokov a prevádzku pod Ďumbierom majú už približne jeden rok.
Pablito sa po predošlom projekte v cestovnom ruchu a gastre cítil unavene a skončil s prevádzkou penziónu s reštauráciou. Vedel, že ak má rozumne pokračovať, street food je cesta.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Nie ani tak kvôli jednoduchosti ponuky, ale kvôli kvalite, ktorá sa dá dosiahnuť, ak máte kvalitné suroviny a cit pre jedlo. Pred Kanadou som konzultoval s rôznymi ľuďmi z gastra, počúval ich, radil sa. A ešte oveľa skôr som sa s kolegom Miguelitom bavil o biznise. Poznáme sa nielen z lyžovania, ale aj z golfu.“
Jeho cesta ku gastru viedla cez šport, krátko pretekal, potom sa venoval aj freeride lyžovaniu. Lyžovanie učí posledných 25 rokov, na Slovensku aj v zahraničí a práve cestovanie ho priviedlo k vareniu, pretože jedlo má rád a má pocit, že mu celkom rozumie.
Miguelito je presným opakom, jedlo rád konzumuje, rád si ho vychutná a vie ho oceniť. K jeho príprave sa však dostal až v tomto spoločnom projekte. Ešte stále sa venuje stavbe drevodomov a Kanada pod Ďumbierom je pre neho skôr relax.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Zmenšovali sa im úspory, tak si otvorili vlastný streetfood
- Túto myšlienku im vnukol šéfkuchár, ktorý pôsobil aj u Jamieho Olivera
- Stánok majú priamo na vlastnom lukratívnom pozemku
- Otvorené nemajú každý deň v týždni
- Zo strany zákazníkov i profesionálov majú iba pozitívne ohlasy
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom