Podnik, ktorý sa so svojou pizzou na nič nehrá, no pohrá sa s tvojimi chuťovými pohárikmi
- Michal Langone priviezol do Banskej Bystrice niečo unikátne
- My sme neváhali a vyskúšali jeho čerstvo otvorený podnik na vlastnej koži
- Michal Langone priviezol do Banskej Bystrice niečo unikátne
- My sme neváhali a vyskúšali jeho čerstvo otvorený podnik na vlastnej koži
Pizza, podľa mňa nie je krajšie jedlo nikde na svete. Každá krajina, dokonca každé mesto, môže mať tú svoju, ktorá zaujme niečím novým.
Aj keď si niekto myslí, že na Slovensku nemáme vlastný druh pizze, tak podľa mňa sa mýli. Samozrejme, nejakú klasickú pizzu na tuhšom ceste so syrom, šunkou, kukuricou tu môžem tiež spomenúť.
Podľa môjho skromného názoru však slovenská pizza siaha ešte do dávnejších čias. Moja jediná otázka znie, prečo si ešte Slováci neoznačili podpecník ako druh slovenskej pizze? Je v tvare štvorca s chrumkavým cestom a rôznou plejádou surovín od bryndze až po klobásu.
Pri tvare pizze síce ostaneme, ale všetky ostatné atribúty vymeníme. Namiesto hutnejšieho cesta dáme nadýchané mäkučké a nepoužijeme 10 ingrediencií, ale len zopár jednoduchých. Presne to je rímska pizza, o ktorej sa tu dnes budeme rozprávať.
Po rokoch sa vrátil Michal na Slovensko
Pizza na Slovensku je na vysokej úrovni a je skvelé, že sme sa posunuli aj k inému druhu ako len so syrom, šunkou a kukuricou. Rovnako však mám pocit, že tak ako pred 5 rokmi bolo trendy si otvárať burgráreň, tak teraz tento trend prevzala neapolská pizza.
Každé väčšie mesto už má v podstate tú svoju a napríklad len v Bratislave je ich celkom slušné množstvo.
Aj preto ma veľmi zaujal koncept Michala Langoneho, ktorý si len pred približne dvoma týždňami otvoril svoju malinkú, ale za to útulnú prevádzku v Banskej Bystrici. Zameral sa na už vyššie spomínanú rímsku pizzu a v mojej hlave sa po tomto zistení ozvalo iba hlasné: „Konečne!“
Konečne sa niekto vo veľkom pustil do tejto unikátnosti, ktorá ti vie absolútne poblázniť všetky chuťové bunky. Po tom, ako skončil školu, sa rozhodol ísť do sveta. Jeho polovične slovenské korene sa v ňom však prebudili a rozhodol sa vrátiť na Slovensko.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- V čom je tento projekt špeciálny?
- Za aké ceny sa tu naješ?
- Ako hodnotím jedlo z tejto reštaurácie?
- Čo spôsobilo výbuch všetkých chutí?
- Aké je moje celkové hodnotenie?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom