Podnikateľ v Gastre: Viac ako polovica podnikov po kríze neotvorí
- Otvoril podnik v Banskej Bystrici, na podporu od štátu nárok nemá. Hosťom rozhovoru je Viliam Pavlovský zo Sympl
- Do prevádzky investovali viac ako pól milióna eur. Podmienky v gastro biznise sú nastavené zle
- Otvoril podnik v Banskej Bystrici, na podporu od štátu nárok nemá. Hosťom rozhovoru je Viliam Pavlovský zo Sympl
- Do prevádzky investovali viac ako pól milióna eur. Podmienky v gastro biznise sú nastavené zle
Hosťom rozhovoru je Viliam Pavlovský, podnikateľ a majiteľ reštaurácie Sympl v Banskej Bystrici. Keď že nie otvorený dostatočne dlho, Viliam nemá právo na finančnú podporu od štátu v čase krízy.
Podnik budoval pol roka, aby ho stihli otvoriť. Ako sa k tomu postavil? Viliam vraví, že aj keď máš tržby 100-tisíc, zisk môže byť minimálny. V jeho prípade 3-tisíc eur. Do podniku investovali viac ako pól milióna eur. Viliam Pavlovský je aj jeden z autorov petície na pomoc gastro segmentu. Podpísať ju môžeš TU
Prečo pociťuje krivdu zo strany štátu a prečo sú podmienky podpory nastavené zle? Ako dlho sa bude vracať gastro scéna do starých koľají a čo je momentálne jeho priorita? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v Startitup Diskusnom Klube so Šimonom Žďárským.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy