Pracoval v najlepších podnikoch na Slovensku, obed servíroval aj prezidentke. 25-ročný šéfkuchár si v Košiciach otvoril bistro
- Pôsobil v najlepších reštaurácia na Slovensku, patrí medzi najmladších šéfkuchárov
- Varil a servíroval jedlo aj prezidentke a jej tímu, dnes stojí na čele prevádzky Bakoš bistro
- Pred lockdownom si u nás nebolo kde sadnúť, máme pravidelne vypredané
- Pôsobil v najlepších reštaurácia na Slovensku, patrí medzi najmladších šéfkuchárov
- Varil a servíroval jedlo aj prezidentke a jej tímu, dnes stojí na čele prevádzky Bakoš bistro
- Pred lockdownom si u nás nebolo kde sadnúť, máme pravidelne vypredané
Matej Bakoš je najmladším šéfkuchárom v metropole východu. Má len 25 rokov, no skúsenosti mu ani zďaleka nechýbajú. Pôsobil v najlepších hoteloch v Košiciach, Vysokých Tatrách a stihol nazbierať skúsenosti aj v zahraničí.
Pri tvorbe jedál sa opiera o kvalitné suroviny, ktoré pochádzajú prevažne od lokálnych slovenských výrobcov. Hlavným znakom jeho kuchyne je – sezónnosť, lokálnosť, čerstvosť a estetika.
„Som typ šéfkuchára, ktorý dáva dôraz na chuť. Je dôležité odlíšiť slané a silné. Z každej suroviny sa snažím vyťažiť maximum, a rád presviedčam ľudí, že neexistuje zlá surovina, iba zlý spôsob prípravy,” ozrejmuje Matej.
„Ľudia chodia do reštaurácie preto, aby si vychutnali jedlo, ktoré doma nevedia uvariť. Človek by v reštaurácii nemal nikdy dostať polotovarové pirohy, ktoré sa bežne kúpia v nejakom obchodnom reťazci, to si vieš spraviť aj doma,“ dodáva talentovaný šéfkuchár.
U prezidentky
Možnosť ochutnať túto jedinečnú kuchyňu mala už aj prezidentka Slovenskej republiky – Zuzana Čaputová, spolu s jej tímom, pre ktorých Matej pripravil a servíroval chutný obed.
„Bolo to pred rokom a pol, v bistre, kde som predtým pôsobil. Mala množstvo šancí a podnikov v Košiciach, ktoré mohla navštíviť. Vybrala si však mňa. Bola to pre mňa obrovská pocta a zadosťučinenie za tvrdú prácu, ktorú som sa snažil produkovať,“ hovorí Matej.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Najmladší šéfkuchár z východu servíroval obed aj prezidentke. Pochválila ho?
- Jedna kapitola končí, iná začína. Ako vznikol koncept bistra Bakoš?
- Čo znamená, že sú vážne bistro, ktoré varí s nadšením?
- Nezastavila ich ani pandémia, majú pravidelne vypredané. Čím zákazníkov zaujali?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy