„Pracovné tempo na Slovensku je zbesilé.“ Súkromný kuchár z Neapola špeciality uvarí priamo u teba doma
- Z juhu Talianska priniesol na západ Slovenska jedinečnú kuchyňu
- Práca súkromného kuchára je podľa neho istým spôsobom stresujúca
- Z juhu Talianska priniesol na západ Slovenska jedinečnú kuchyňu
- Práca súkromného kuchára je podľa neho istým spôsobom stresujúca
Do Bratislavy prináša typické talianske raňajky a na Slovensko prišiel s nápadom otvoriť si tu pravú neapolskú pizzeriu. Cieľom 33-ročného kuchára Waltera Romana je ponúkať zákazníkom niečo, čo v podniku či reštaurácii len tak ľahko nedostanú, pričom od podnikania nemá žiadne veľké očakávania.
V mladosti sa venoval športu, s ktorým precestoval Európu, a dnes si od neho Slováci najčastejšie objednávajú typické talianske špeciality. Pracovné tempo na Slovensku označil za „rýchle a zbesilé“, no jazyková bariéra mu veľké problémy nerobí, aj keď si myslí opak. Startitupu totiž na otázky odpovedal v slovenčine.
Za začiatok kuchárskej kariéry vďačí priateľke
Walterovi s myšlienkou za celým projektom nepomáhal nik, od biznis plánu po celú jeho realizáciu je to čisto jeho práca. Prednedávnom však dostal veľkú podporu od kamarátov, ktorí mu umožnili spustiť predaj talianskych raňajok u nich v pizzerii Baia del Mare na bratislavskom sídlisku Dúbravka.
Na Slovensko prišiel s nápadom otvoriť tu pravú neapolskú pizzeriu, a tak v spolupráci s dvoma známymi vznikol podnik Basilicò. Po roku si však Romano uvedomil, že by sa chcel venovať niečomu, čo by bolo celé pod jeho kontrolou a dozorom.
V gastrobrandži sa pohybuje od prvého momentu, ako vstúpil na naše územie, no má za sebou aj športovú kariéru. V mladosti hral rugby v Taliansku, napríklad v tíme Svicat Rugby ASD, ale aj vo Francúzsku a v celom Spojenom kráľovstve.
Od rozbehnutia kariéry kuchára ho síce nič neodrádzalo, no priznáva, že musel v určité momenty vynaložiť viac námahy. S odstupom času si však uvedomuje, že to všetko stálo za to. Za začiatok svojej kuchárskej kariéry pritom vďačí svojej priateľke.
„Jedného dňa sa mňa opýtala moja priateľka, prečo nevarím aj pre ostatných. Ja som sa zamyslel a povedal som si, ‚naozaj, prečo nie?‘“ spomína Walter. Dnes je jeho cieľom vyrábať a variť len pravé a tradičné talianske jedlá. Teda niečo, čo zákazníkovi nemôže ponúknuť takmer žiadna reštaurácia.
Najunikátnejšie podľa neho je to, že si pochutiny môžu ľudia vychutnať v pohodlí svojho domova.
Zo začiatku mu ceny navrhovali zákazníci
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- V akom rozsahu pocítil súkromný kuchár infláciu a energetickú krízu
- Ktoré produkty sú jeho bestsellermi
- Čo je špecifické na práci súkromného kuchára
- Koľko si za svoje služby pýta
- Aký typ prevádzky by si chcel v budúcnosti otvoriť
- Prečo považuje pracovné tempo na Slovensku za „rýchle a zbesilé“
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity