Pre mnohých je to najlepšia India v Bratislave: Jedlo doručia expresne rýchlo, cena ťa prekvapí
- Našiel si už svoje top indické bistro v Bratislave?
- My sme sa pozreli na pomer ceny, kvality, autentickosti a rýchlosti doručenia známej značky, ktorú nájdeš v Auparku
- Našiel si už svoje top indické bistro v Bratislave?
- My sme sa pozreli na pomer ceny, kvality, autentickosti a rýchlosti doručenia známej značky, ktorú nájdeš v Auparku
Bombay Express je sieť s modernou indickou kuchyňou, ktorá sa dokázala rýchlo a úspešne etablovať aj na našom trhu. Autentickosť tejto značke pridáva niekoľko faktorov, jedným z nich je skutočnosť, že miestni kuchári pochádzajú priamo z Indie. Používajú výhradne tradičné recepty a mnoho ingrediencií dovážajú z cudziny.
Tím celej firmy sa zameriava najmä na jedlá zo severnej časti Indie, ale nezabúda sa ani na chute z iných regiónov. Zakladateľom celého konceptu je Santosh Rana.
Značku Bombay Express vymyslel v roku 2012, o rok neskôr s tímom otvorili prvú pobočku na pražskej ulici Vodičkova. Mal totiž pocit, že je v tomto ohľade bola v Českej republike diera na trhu a z tohto dôvodu od začiatku veril v úspech.
Zakladateľ značky Bombay Express nám z ich ponuky odporučil veľké menu, ktorého súčasťou je obľúbená klasika Chicken tikka masala. Za vyskúšanie podľa jeho slov stojí aj Paneer Tikka Masala vo vegetariánskom variante.
My sme sa tentokrát rozhodli otestovať donášku jedla, ktoré sa profiluje ako tá pravá India v Bratislave. Cez Wolt sme si vybrali odporúčanú klasiku Chicken tikka masala za 9,90 eur, čo je vlastne jedno z najpopulárnejších indických jedál, ktoré sa skladá z kusov kuracieho mäsa (tzv. tikka), ktoré sú marinované v jogurte a koreninách, a potom sa pečú na grile alebo v rúre.
Tieto mäsové kúsky sa podávajú v omáčke, ktorá sa zvyčajne skladá z paradajok, smotany, cibule a korenín, ako sú koriander, kurkuma či kardamón.
Omáčka má typickú oranžovú farbu a má byť plná intenzívnej, korenistej chuti, a v tomto prípade to jednoznačne spĺňala. Toto jedlo v Bombay Expresse nemajú špeciálne označené ako pikantné, no v slovenských pomerom by sa to celkom zišlo.
Viem si predstaviť človeka, ktorý si tento pokrm objedná povedzme len zo zvedavosti s tým, že ho nikdy predtým nejedol a môže zostať zaskočený jeho štipľavou chuťou. Tá však k nemu patrí. Aby to bolo jednoznačné pre každého, pridať piktogram jednej čili papričky k názvu určite nezaškodí.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Na slovenskom trhu sú pomerne novým hráčom
- Ich autentická indická kuchyňa však mnohým učarovala
- Niektorí ju označujú za najlepšiu v meste
- V článku sa dozvieš, čo očakávať, ak si objednáš jedlo z ponuky Bombay Express
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity