Ku kaštieľu pristavili kontajner a prerobili ho na nevšedné bistro v jednom z najkrajších parkov na Slovensku
- Kristián Hamelli a Kristián Lipták sa rozhodli priniesť do Betliaru nezvyčajné bistro
- 1881 Bistro Betliar spája unikátne prostredie s kvalitným jedlom
- Kristián Hamelli a Kristián Lipták sa rozhodli priniesť do Betliaru nezvyčajné bistro
- 1881 Bistro Betliar spája unikátne prostredie s kvalitným jedlom
Za projektom 1881 Bistro Betliar stoja dvaja mladí chalani. 26-ročný Kristián Lipták a 28-ročný Kristián Hamelli sa rozhodli priniesť unikátne bistro do prostredia, ktoré má čo ponúknuť, nie len atmosférou, ale aj históriou. Ich zámer je rovnako podporiť aj lokálnych farmárov, poľnohospodárov a dodávateľov.
Chceli vzdať úctu lokálnym producentom
Zatiaľ čo mnohé prevádzky počas pandémie museli pozatvárať svoje projekty, tak niektorí nadšenci uvažovali o nových. Bistro Betliar by sme s ľahkosťou mohli zaradiť práve medzi tie „postcovidové“. Finálne otvorili totižto len v júni 2022. To znamená, že priamy lockdown sa ich nijak nedotkol.
„Samozrejme sme mysleli aj na prípadné opatrenia, ale keďže naša prevádzka nemá uzavreté priestory na sedenie, aj v prípade rôznych opatrení by sme dokázali fungovať prostredníctvom výdajného okienka, poprípade sedenia na terase, v podstate by to pre nás nič nemenilo od aktuálneho stavu, ako fungujeme aj teraz.“
Pri podnikaní ich doteraz neprekvapilo takmer nič. Ak sa aj vyskytol nejaký problém, boli naň dostatočne pripravení. Nechceli sa totiž nečinne prizerať a každej komplikácii priamo čelili, aby ju vyriešili.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Prvotným impulzom na otvorenie bola vášeň pre kvalitné gastro a chceli sme priniesť kvalitnú gastroslužbu návštevníkom parku, múzea, ale aj pre okolie a zároveň podporiť miestnych farmárov, poľnohospodárov a dodávateľov,“ prezradili majitelia.
Od začiatku mali jasnú víziu a predstavu o tom, čo chcú, a nebáli sa neúspechu. Podľa ich slov mali skutočné šťastie na priestor, keďže sa ocitli v jednom z najkrajších parkov na Slovensku.
„Vedeli sme, že ak ľudom prinesieme gastrojedlo z kvalitných surovín od lokálnych výrobcov, tak to ocenia a radi sa k nám budú vracať.“
Riskovanie brali ako súčasť podnikania
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Zakladajú si na lokálnosti surovín, ktoré ponúkajú
- Do prevádzky vrazili nemalý obnos peňazí
- V ponuke majú aj unikátny jelení burger
- Za aké ceny sa tu naješ a aké plány majú do budúcna
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom