Reštaurácia milionára Tkáča exceluje v prestížnom rebríčku. Spoznaj TOP podniky a šéfkuchárov v našej krajine
- Ocenenia Gurmán Awards poznajú svojich víťazov
- Dominovala najmä reštaurácia Patrika Tkáča
- Televízny kuchár si odniesol hattrick
- Ocenenia Gurmán Awards poznajú svojich víťazov
- Dominovala najmä reštaurácia Patrika Tkáča
- Televízny kuchár si odniesol hattrick
Gurmán Awards sú oficiálne rozdané a Slováci tak mohli spoznať najlepšie ohodnotené reštaurácie a šéfkuchárov z celej republiky. Pre tých, ktorí nevedia, čo je Gurmán Awards, je to ocenenie za dlhoročné a výnimočné zásluhy o rozvoj a reprezentáciu slovenskej gastronómie a vinárstva.
Udeľuje ho gastronomický sprievodca „Gurmán na Slovensku“, ktorý by sa dal pomenovať ako taký slovenský sprievodca Michelin. Samotné hodnotenie spočíva v kvalite jedla, servisu, vinotéky a „ambientu“.
Prémiová reštaurácia roka
Začnime hneď zostra a to v kategórii prémiových reštaurácií. Fine dining je neoddeliteľnou súčasťou slovenského gastra a každým rokom sa posúva viac a viac vpred. Nových fine diningových konceptov tiež vzniká neúrekom. Medzi víťazov sa dostal nováčik na gastroscéne.
Prvé miesto obsadil jeden z najnovších počinov finančníka Patrika Tkáča – ECK. Ide tu skutočne o zážitok a to si všimli aj hodnotitelia Gurmán Awards.
Nielen, že sa stal ECK najlepšou prémiovou reštauráciou a získal tri vidličky, ale zároveň dostal ocenenie Grand Prix za najlepšiu reštauráciu, ktorú nominuje Slovenský zväz kuchárov a cukrárov.
Šéfkuchár Daniel Tilinger zároveň obsadil famózne druhé miesto v kategórii kuchár roka.
Ocenení ako na bežiacom páse už pravidelne získava Gašperov Mlyn v Batizovciach. Minulý rok sa im síce podarilo získať prvé miesto, no tento rok je konkurencia skutočne silná.
Rovnako ako v prípade ECK, tak aj Jozef Breza sa ako šéfkuchár tohto podniku dostal do výkladnej skrine slovenských kuchárov, konkrétne na tretie miesto.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Pokračovanie článku nájdeš na ďalšej strane.