Reštaurácia milionára Tkáča exceluje v prestížnom rebríčku. Spoznaj TOP podniky a šéfkuchárov v našej krajine
- Ocenenia Gurmán Awards poznajú svojich víťazov
- Dominovala najmä reštaurácia Patrika Tkáča
- Televízny kuchár si odniesol hattrick
- Ocenenia Gurmán Awards poznajú svojich víťazov
- Dominovala najmä reštaurácia Patrika Tkáča
- Televízny kuchár si odniesol hattrick
Tretie miesto obsadila tiež pre niektorých stále čerstvá reštaurácia, a to konkrétne Irin pod vedením Lukáša Heska. Ten vďaka dlhoročným skúsenostiam v gastronómii vie hosťom na Rudnayovom námestí v Bratislave prinášať nezabudnuteľné zážitky. Lukáš Hesko zároveň prekvapil a odniesol si prvenstvo v kategórii kuchár roka.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Ďalšie ocenenia
Neskončilo to však iba pri fine diningu a troch reštauráciách. Šimák Zámok Pezinok tohto roku skórovali gastrohattrick, keďže sa im podarilo pod vedením televízneho šéfkuchára Martina Nováka inkasovať už po tretíkrát za sebou ocenenie za najlepšiu hotelovú reštauráciu.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Nesmieme však zabudnúť na kategóriu tematických reštaurácií. V tejto kategórii tak isto ako minulý rok dominovala bratislavská legenda IASAI, ktorá prináša svojim hosťom nezabudnuteľne chute Ázie s tou najväčšou možnou kvalitou a čerstvosťou.
Gurmán Gold
Forma ocenenia sú vidličky. Počet vidličiek, ktoré podnik alebo kuchár dostal, odzrkadľuje kvalitu danej reštaurácie. Aby sme si nemysleli, že reštaurácie s jednou vidličkou sú niečo menej. Na to, aby si dostal len túto jednu vidličku, musíš ako podnik spĺňať prísne kritériá, ktoré sú popísané na oficiálnom webe Gurmán Awards.
Musia sa stretnúť komponenty ako výborná kuchyňa so sezónnymi produktmi a aj špecifický štýl varenia šéfkuchára. Nesmie, samozrejme, chýbať skvelá vínna karta. Do toho všetkého musí byť podnik otvorený minimálne jeden rok.
Na dve vidličky už potrebuješ uznávaného šéfkuchára, ktorý vo výslednom produkte prezentuje svoju vlastnú kuchyňu ako mix chutí a techník, a prevádzka musí fungovať aspoň dva roky.
Tri zlaté vidličky predstavujú servis, kuchyňu a prezentáciu najvyššej kvality, ktorá musí priamo odzrkadľovať filozofiu šéfkuchára. Rovnako tak by mal byť šéfkuchár spolumajiteľom alebo aspoň priamym aktérom v manažmente reštaurácie. Tu už treba mať podnik otvorený najmenej 3 roky.