Reštaurácia v malej slovenskej dedinke je ukážkovým príkladom, ako robiť výnimočné gastro aj v chudobnom regióne

  • Na Slovensku, hlavne v posledných rokoch, vzniklo množstvo nádherných konceptov a kvalitných reštaurácií
  • Ide o miesta, za ktoré by sme sa nemuseli hanbiť ani v zahraničí
Antoni Restaurant
Kávičkári.sk/Rudolf Sladkovský
  • Na Slovensku, hlavne v posledných rokoch, vzniklo množstvo nádherných konceptov a kvalitných reštaurácií
  • Ide o miesta, za ktoré by sme sa nemuseli hanbiť ani v zahraničí

Na mnohých miestach a v mnohých mestách sa dnes dokážeme najesť v michelinskej kvalite so skvelým servisom, surovinami a vínom. Na druhej strane, stále existujú oblasti a regióny, ktoré trochu zaspali dobu a gastronomicky sú málo rozvinuté. Aj to sa však pomaly mení a zaujímavé prevádzky sa začínajú objavovať aj na Gemeri či južnom Slovensku.

V okrese Veľký Krtíš je príkladom dobrej praxe a ukážkou toho, ako sa dá robiť gastro aj v chudobnejšom regióne s vyššou nezamestnanosťou, reštaurácia Antoni. Píšu Kávičkári.sk.

Dedinka Sklabiná – Peserany asi nikomu nič nehovorí, avšak tento rok tam rodina Antolová otvorila na lokálne pomery zaujímavú reštauráciu. Pár kilometrov za Veľkým Krtíšom, takmer pri maďarských hraniciach, vznikla nová reštaurácia, ktorá je len začiatkom cesty a ambícií majiteľov transformovať opustený areál, v ktorom sa nachádza moderný a kvalitný komplex.

Antoni Restaurant – prírastok v regióne Veľký Krtíš

Veľký Krtíš je región, kde by si dobré reštaurácie či kaviarne spočítal na prstoch jednej ruky. Zároveň je to však oblasť s veľkým potenciálom, pretože o dobrú kávu a chutné jedlo má záujem každý. To vycítili aj majitelia a od začiatku vsadili na kvalitu služieb, dobré jedlo, poctivé suroviny a atraktívny interiér.

Na slovensko-maďarských hraniciach tak vznikol podnik, ktorý svojim hosťom ponúka tradičné lokálne jedlá, dobré víno a vďaka veľkorysému interiéru aj možnosť organizácie osláv a svadieb.

op2
zdroj: Kávičkári.sk/Rudolf Sladkovský

Majitelia podnikajúci v kamiónovej preprave nenechali nič na náhodou. Do svojej prevádzky dotiahli šikovného F&B manažéra s bohatými zahraničnými skúsenosťami, ktorý si zobral prevádzku pod svoje krídla.

Urobili dobre, pretože sa hneď od začiatku svojou kuchyňou odlíšili od iných reštaurácií v regióne a nastavili novú latku pre celý segment v okolí. A to nielen v receptoch, kvalite surovín či poskytovaných službách, ale aj veľkým zázemím, kuchyňou a skvelým priestorom pre zamestnancov, ktorí si prácu v Antoni Restaurant náramne užívajú.

Tradičná slovensko-maďarská kuchyňa s vlastným rukopisom

Kuchyňa v Antoni Restaurant je postavená na tradičných receptoch, ktorým dávajú svoj vlastný rukopis a ktoré nikdy nevyjdú z módy. Ak teda hľadáš tradičnú slovensko-maďarskú kuchyňu, návštevou v Peseranoch chybu neurobíš. Počas obeda ponúkajú čerstvé denné menu, ktoré sa mení každý deň. Vo večerných hodinách na teba zase čaká výber z à la carte.

op1
zdroj: Kávičkári.sk/Rudolf Sladkovský

Miestny šéfkuchár ti pripraví sofistikovanejšie recepty a naservíruje to najlepšie zo svojej kuchyne. K tomu selekcia kvalitných slovenských aj zahraničných vín a vždy usmiaty personál. Príjemné gastronomické zážitky sa dejú aj v odľahlejších častiach nášho krásneho Slovenska.

Vlastný rozvoz i veľkorysé priestory pre tvoje oslavy

Kým v mnohých väčších mestách si jedlo objednáš na dva kliky cez jednu z rozvozových aplikácií, zvyšok Slovenska, ak im to dovoľujú možnosti, to robí vo vlastnej réžii. Rovnako je to aj v prípade Antoni Restaurant. O svojich hostí sa starajú prvotriedne a jedlo im dovezú až pred dvere.

Celodenný rozvoz nielen obedového menu, ale aj vlastnej pizze, ktorú majú ako svoj druhý nosný produkt, rozhodne ocenia tí, ktorí si radi vychutnávajú dobré jedlo v pohodlí domova.

op4
zdroj: Kávičkári.sk/Rudolf Sladkovský

Pridanou hodnotou celého areálu je dostatok parkovacích miest, detské ihrisko a skutočne veľkorysé priestorové usporiadanie reštaurácie umožňujúce organizovať podujatia, svadby, oslavy a vlastne akúkoľvek akciu. Do budúcna chcú majitelia revitalizovať aj celý areál a postupne plánujú dostavať svadobnú „stodolu“, kde si budú môcť novomanželia usporiadať svoju vysnívanú svadbu.

op3
zdroj: Kávičkári.sk/Rudolf Sladkovský

Z dlhodobého hľadiska majú ambíciu prísť aj s projektom menšieho hotela spojeného s wellnessom, ktorý v regióne tak chýba. Podobný model sa osvedčil aj v iných oblastiach, kde jeden skvelý nápad dokázal naštartovať rozvoj cestovného ruchu v celom mikroregióne.

Okres Veľký Krtíš je ako pohraničná oblasť ideálna na rozvoj cestovného ruchu a dokáže osloviť ako slovenskú, tak aj maďarskú klientelu. Nájdeš tu krásnu prírodu, hrady, zámky, múzeá, vinice a mnoho ďalšieho. Stačí len sadnúť do auta a objavovať.

Podnikanie v gastronómii je také nádherné a plné pozitívnych reakcií spokojných hostí, ako je aj náročné. Bez dobrej myšlienky a kvalitných ľudí je prežitie konceptu veľmi náročné.

V Antoni Restaurant sa však práve takto spojili jednotlivé kolieska celého mechanizmu a spolu tvoria silný celok s veľkými ambíciami. Ak ťa čaká cesta či výlet v okolí, určite si tento podnik pridaj do svojej gastromapky a zastav sa tu. My im držíme na ich ceste palce.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Zdroje: Kávičkári.sk, Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá