Reštauráciu Patrika Tkáča vychvaľuje prestížny gastronomický magazín
- Prestížny nemecký magazín Falstaff si posvietil na reštauráciu Eck
- Projekt Patrika Tkáča zožal veľký úspech
- Prestížny nemecký magazín Falstaff si posvietil na reštauráciu Eck
- Projekt Patrika Tkáča zožal veľký úspech
Slovenská reštaurácia Eck vyvolala poriadny rozruch. Aj naša redakcia sa jej venovala už vo viacerých článkoch a ani približne rok po otvorení neprestáva prekonávať očakávania. Najnovšie sa jej zakladateľ, známy slovenský milionár Patrik Tkáč, na sociálnej sieti pochválil veľkým úspechom. O projekte z Devína napísal Falstaff, jeden z najprestížnejších gastronomických magazínov sveta.
Tkáč v príspevku na Facebooku píše, že pre Slovensko je dôležité, aby sa o jeho ponuke dozvedeli aj v nemecky hovoriacich krajinách. Práve na tieto kúty Európy sa Falstaff zameriava, no tentokrát zavítal pod hrad Devín.
„Fakt je dôležitejší Daniel Tilinger, ale furt ma dajú prvého. Aj someliér Peter Lunter a celý team v ECK sú dôležitejší ako ja,“ napísal úsmevne Tkáč.
Magazín v úvode článku očarene opisuje okolie reštaurácie, mladý vinič a rôzne umelecké diela v záhrade, či možnosť grilovať v otvorenej kuchyni. Popísal tiež celý projekt a vysoké investície, ktoré si podnik od spoluzakladateľa spoločnosti J&T vyžiadal.
Obrovský zážitok
Ako sme už písali, Eck je v prvom rade o jedle, no prostredie objektu neuniklo ani pozornosti redaktorov Startitupu.
„Keď vyjdeš z auta, hneď pocítiš čerstvosť devínskeho vzduchu. V momente, ako prejdeš hlavnou kovanou bránou, sa ti do zorného uhla dostanú nasvietené vinohrady. Človek by nikdy nepovedal, že sa niekedy bude s otvorenými ústami pozerať na niečo také bežné, ako je vinica,“ písal Martin Papai pred rokom, keď sa reštaurácia len otvárala.
Vo vchode do objektu návštevníkov víta personál pripravený vziať ich kabáty, otvára im dvere a každý jeden detail, ako napríklad umelecky vysvietená špajza, ich pripravuje na dosiaľ nepoznaný gastrozážitok.
Samotná kuchyňa
Falstaff nepíše len o prostredí, ale aj o samotnom jedle, aké tu návštevníci objavia. Aj podľa recenzentov Startitup ide o niečo absolútne „sofistikované“ a „v súlade s dnešnou dobou“.
Someliér Peter Lunter vo svojej pivnici ukrýva okolo 8 000 fliaš tých najlepších vín. Pohybujú sa v cene od 30 do 30 000 eur, v prípade vín z kategórie RARE.
Čiližrút si z ponuky vybral takzvaný lokálny pairing vín a jedál, a potom to začalo.
„Ako prvá mi na stole pristála štvorica snackov. Spomeniem to len raz, keďže to platilo o všetkých chodoch. Jedlá nesú nádherný rukopis chutí, techník a nádhernej prezentácie šéfkuchára Daniela a sous chefa Jakuba Bíra, ktorého si môžete pamätať z Chez Balzac, klubu lúčnica či projektu DYAD. Nádherná práca.“
„Poďme ale k snackom. Teplý tekvicový puding s výrazným olejom a naozaj dobrým kaviárom, nasledovaný marinovanou kvakou, ktorá bola pekne chrumkavá a voňavá, dochutená kelom a zemiakovými chipsami. Táto surovina je trošku opomínaná, ale veľmi tradičná, preto som rád, že sa dostala do menu,“ písal recenzent.
Tentokrát si na slovenskú reštauráciu posvietil aj prestížny Falstaff. A Patrik Tkáč to označil za dôležité.
„Viem, že Devínčan povie, že v Benátkach už obmedzujú turistov, ale tam ešte nie sme,“ dodal úsmevne so smejúcimi sa symbolmi.
Zdroj: Facebook/Patrik Tkáč