Reštauratér Benčík: Dúfam, že prevádzky, ktoré na seba nezarobia, už po korone neotvoria

  • Hosťom podcastu je Pavol Benčík, majiteľ Benčík Culinary Group, ktorá spravuje 20 reštaurácií na Slovensku a v Čechách
  • Každý mesiac doplácali na štátnu podporu mzdy 36-tisíc eur. Od februára sa má situácia zmeniť
  • Čo by Pavol Benčík v gastro biznise zmenil a kde vidí, že má súčasný systém najväčšie diery?
Benčík thumb no text
  • Hosťom podcastu je Pavol Benčík, majiteľ Benčík Culinary Group, ktorá spravuje 20 reštaurácií na Slovensku a v Čechách
  • Každý mesiac doplácali na štátnu podporu mzdy 36-tisíc eur. Od februára sa má situácia zmeniť
  • Čo by Pavol Benčík v gastro biznise zmenil a kde vidí, že má súčasný systém najväčšie diery?

Hosťom rozhovoru je podnikateľ Pavol Benčík, majiteľ Benčík Culinary Group. Do jeho portfólia gastro prevádzok patrí 20 reštaurácií na Slovensku a v Čechách.

Momentálne podľa jeho slov na 100 % nefunguje žiadna. Na výdajnom okienku beží v súčasnosti 8 jeho reštaurácií, ale o pokrytí nákladov sa nedá hovoriť. Z okienka zarobíte asi 10 % pôvodných tržieb. Ako je na tom pomoc od štátu? Od februára má byť preplácaná super hrubá mzda vo výške 100 %.

Doteraz každý mesiac na mzdách doplácali 35-tisíc eur. Z pôvodných 350 zamestnancov klesli na 200, no tých už nechcú pustiť, pretože ide o profesionálov, ktorých len tak na ulici nenájdeš. Ide teda o strategické rozhodnutie, a týchto zamestnancov si stojí zato udržať. 

Ako je podľa Pavla Benčíka nastavený celý gastro systém? S akou maržou pracuje väčšina gastro podnikov a čo je ideál? Ako by sme mali zmeniť daňové zaťaženie, aby sa celý systém optimalizoval? Ako to majú vymyslené v Rakúsku a v ďalších okolitých krajinách? To všetko a oveľa viac sa dozvieš v Startitup Diskusnom Klube so Šimonom Žďárským.

Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy

Najnovšie videá

Trendové videá