Revolúcia vo „foodcourte“ je tu! Bratislavské streetfoody otvorili v Auparku spoločnú prevádzku

  • Vraví sa, že v gastro biznise vládne najväčšia konkurencia, no nemusí to byť pravidlo
  • Štyri slovenské prevádzky sa teraz spojili, aby priniesli svieži vietor do stravovania v nákupných centrách
  • V Auparku dnes pod hlavičkou Regalu otvorili unikátnu spoločnú prevádzku
kolazka
Linda Prebreza
  • Vraví sa, že v gastro biznise vládne najväčšia konkurencia, no nemusí to byť pravidlo
  • Štyri slovenské prevádzky sa teraz spojili, aby priniesli svieži vietor do stravovania v nákupných centrách
  • V Auparku dnes pod hlavičkou Regalu otvorili unikátnu spoločnú prevádzku

Kde na Slovensku môžeš vidieť pokope tri skvelé streetfoody a kvalitnú kaviareň? Okrem festivalov už aj v Auparku, kde sa konečne nemusíš uspokojiť len s ázijským jedlom, ktorého máš po krk. My sme dnes zavítali na otvorenie unikátneho projektu, aký tu ešte nebol! Pre spoločný cieľ sa totiž spojil Regal Burger s Buchtárňou, Barskde a kaviarňou black. Spoločne chcú spraviť „foodcourtové“ stravovanie o niečo kvalitnejším, modernejším a chutnejším.

Oddnes si môžeš do novej prevádzky skočiť na poctivé burgre, domáce parené buchty, šťavnaté pastrami a kvalitnú specialty coffee. Pokojne môžeš ochutnať aj všetko naraz, pretože to nájdeš pokope „pod jednou strechou“. Prevádzku nájdeš otvorenú od 10:00 do 21:00 cez týždeň a od 9:00 do 21:00 cez víkend. Jednotlivých gastro projektov sme sa spýtali, ako táto úžasná spolupráca vznikla a čo môžeš v ich auparkovej ponuke nájsť.

Tento unikátny projekt je dielom Regalu, ktorý sa rozhodol priniesť do shopping centra niečo netradičné. V Bratislave ide už o ich 5. prevádzku, ďalšie tri majú v Prahe a jednu v Piešťanoch. Čoskoro sa dokonca chystajú za hranice, konkrétne do Dubaja.

„Chceli sme vytvoriť streetfoodový „corner“ a hľadali sme projekty, ktoré by sa sem hodili sortimentom a s ktorými si zároveň rozumieme po ľudskej stránke. Keďže už máme prevádzku v Eurovei či Freshmarkete, čo je svojím spôsobom menšie nákupné centrum, už máme v tejto sfére nejaké skúsenosti. Aj v Auparku chceme ľuďom ponúknuť podľa mnohých najlepší burger v meste, čo sa týka ceny aj kvality. Máme kvalitné žemle z domácej výroby, 100% mäsko od špeciálneho dodávateľa či nové chilli omáčky vyrobené na zákazku od slovenského výrobcu. Všetky detaily sme prešpekulovali tak, aby hostia čo najmenej čakali a dostali tie najčerstvejšie burgre,“ prezradil nám Ľubo z Regalu.

Tie najlepšie parené buchty, ktoré ti pripomenú spomienky na detstvo, ti tu pripraví Buchtáreň, ktorá je prvým slovenským streetfoodom s parenými buchtami. Svoju prvú kamennú prevádzku otvorila len tento rok na jar.

„Pred dvomi týždňami ma oslovil Regal Burger s tým, že otvárajú novú prevádzku v Auparku. Napriek tomu, že to bolo veľmi narýchlo, išiel som do toho. Aj kvôli tomu, že spolupracujeme už od otvorenia našej prvej prevádzky a s majiteľom si spolu veľmi rozumieme. Zákazníci tu nájdu takmer totožnú ponuku ako v našej prvej prevádzke, rozhodli sme sa ju nemeniť, lebo ľudia si už zvykli. Okrem sladkých a slaných buchiet ponúkame aj obedové menu s polievkou a uvažujeme aj nad zavedením raňajok, tak ako v našej prvej prevádzke. Túto šancu vnímam ako príležitosť, pretože si môžeme vyskúšať, ako sa náš streetfood ujme v shopping centre. Sme vedľa kávičky a veríme, že kombo s buchtou bude pre zákazníkov zaujímavé,“ povedal Tomáš z Buchtárne.

Tretím streetfoodom je Barskde, ktorý sa na Slovensku preslávil delikátnym pastrami, teda mäskom medzi dvoma chlebíkmi. Táto príležitosť pre nich prišla skutočne v pravej chvíli.

„Naše okienko, ktoré sme mali v meste, nám zrušili. Dostali sme ponuku od Regalu, či nechceme ísť do Auparku a keďže sme aktuálne nemali žiadnu prevádzku, neváhali sme. Boli sme tiež zvedaví, čo to spraví vo food courte, kde e to netradičné. Ľuďom nechceme ponúkať výhradne len pastrami, pripravujeme Ďalšie novinky, ktoré chceme postupne pridávať. Zatiaľ môžeme prezradiť, že prvá bude mäsová, druhá vegánska a tretia sladká. Všetko dávame do streetfood podoby, takže žiadna naberačka. V budúcnosti plánujeme expandovať, takže toto je pre nás skvelá škola na začiatok. Je skvelé, že ako prevádzky ťaháme za jeden koniec, a to aj napriek tomu, že s Regalom máme obaja mäsové produkty,“ prezradili Darina a Samuel s Barskde.

Trojicu chutných projektov skvelo dopĺňa mladá slovenská kaviareň black., ktorá len nedávno otvorila v Bratislave svoju prvú pobočku. Nie je však žiadnym nováčikom, pretože sa už preslávila svojou kaviarňou v Trnave.

„Vždy sme chceli na Slovensku budovať kávovú generáciu a spoločne s Regalom sme sa rozhodli, že chceme kvalitu priniesť aj do nákupných centier. Chceme makať na tom, aby aj tu prerazila specialty grade káva, preto plánujeme od januára pražiť kávu aj na počkanie. Naša ponuka vychádza z nášho coffee shopu, takže máme na mlynčekoch vžd yvýber z dvoch káv, ktoré sú svetlo pražené. Snažíme sa len trochu urýchliť procesy. Aj preto v Auparku neponúkame nápoje založené na hand brew, teda ručnej príprave. Novinkou tu budú pomazánky a nové nápoje. Zatiaľ máme pred nákupným centrom trochu rešpekt, pretože ľudia sú tu navyknutí na niečo iné, ale dúfame, že sa to rozbehne správnym smerom,“ dodal Mário z black.

Neváhaj túto novú streetfoodovú „zmesku“ vyskúšať a zájdi si na originálny streetfood a kávu do Auparku. Neoľutuješ! :)

Najnovšie videá

Trendové videá