Šéfkuchár z Kalábrie otvoril v Bratislave nový podnik. Jeho špecialita môže prilákať davy ľudí
- Hlavné mesto je bohatšie o podnik zameraný na taliansku kuchyňu
- Nesie sa v znamení moderného industriálneho štýlu
- Hlavné mesto je bohatšie o podnik zameraný na taliansku kuchyňu
- Nesie sa v znamení moderného industriálneho štýlu
V obkolesení biznis centier, na Plynárenskej ulici 3F, otvorila svoje dvere nová talianska reštaurácia Block, ktorá sa stáva novým kulinárskym klenotom mesta.
Reštaurácia ponúka autentickú taliansku kuchyňu, ktorá kombinuje tradičné recepty s moderným dotykom.
Antonio, brand šéfkuchár reštaurácie, pochádza z južného Talianska, konkrétne z Kalábrie. S bohatými skúsenosťami, ktoré získal pri spolupráci s najlepšími talianskymi šéfkuchármi a pri varení pre známe osobnosti, ako sú politici či futbalisti, prináša do Bratislavy kúsok talianskeho umenia. V zahraničí získal množstvo ocenení za svoje skvelé prírodné cesto a za svoju kuchyňu.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Jedinečnosť reštaurácie Block má spočívať v jej prístupe k surovinám a príprave jedál. Antonio a jeho tím používajú výlučne čerstvé, zdravé suroviny, dovážané až trikrát týždenne priamo z Talianska. Tento dôraz na kvalitu a čerstvosť má byť cítiť v každom jedle. Čaká ťa široký výber pravých talianskych pízz, antipasti, talianske focaccie, no aj autentické talianske dezerty.
Antonio, ako jeden z mála na Slovensku, sa špecializuje na prírodné kvasené cesto na pizzu.
„Reštaurácia Block je jedinečným lounge miestom, kde sa zameriavame na dve hlavné kategórie: pizza a pasta, spolu s bohatou ponukou na obed. Naša reštaurácia ponúka autentickú taliansku kuchyňu, ktorá uspokojí chuťové poháriky všetkých návštevníkov,“ uvádza tím podniku.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Naši kuchári majú dlhoročné skúsenosti s prípravou čerstvých a lahodných jedál, a naša ponuka je natoľko rozmanitá, aby sme zabezpečili, že si u nás nájdu svoje obľúbené jedlo všetci naši hostia. Block je ideálnym miestom na rýchly obed počas pracovného dňa, romantickú večeru pre dvoch alebo rodinný obed.“
Čo sa týka cien, pizza Margherita tu stojí 8,50 eur, no v ponuke sú zaradené aj špeciálne pizze ako Chef Antonio za 14,90 eur či Vegan pizza za 11,70 eur.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Zrod pizze
Kvásková pizza má svoje korene v starovekom Egypte, kde ľudia prvýkrát objavili proces kvasenia. Tento objav sa postupne rozšíril do Grécka a Ríma, kde sa začal používať pri pečení chleba. V Taliansku, ktoré je považované za domovinu pizze, sa začali tieto techniky využívať na prípravu charakteristickej tenkej placky, ktorá sa stala základom dnešnej pizze.
Kvásková pizza získala svoju typickú podobu najmä v Neapole, kde sa v 18. storočí začala vyrábať pizza, akú poznáme dnes. Práve tu sa zrodila tradícia používania kvásku, ktorý dáva pizze jej jedinečnú chuť a textúru.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Hlavný rozdiel medzi kváskovou pizzou a pizzou pripravovanou s bežným droždím spočíva v procese fermentácie. Kvások je prírodný fermentačný starter, ktorý je výsledkom dlhodobej fermentácie múky a vody. Tento proces nielen, že dodáva pizze jedinečnú chuť, ale tiež zlepšuje jej stráviteľnosť a znižuje obsah gluténu.
V dnešnej dobe sa kvásková pizza teší veľkej obľúbenosti, a to najmä vďaka svojmu autentickému charakteru a zdravším vlastnostiam.
O tom, že na Slovensku to s kváskovou pizzou naozaj vieme dokazuje aj fakt, že bratislavská pizzeria sa zaradila medzi najlepšie v Európe.
Ak totiž hľadáš najlepšie pizze na svete, rebríček „Top 50 pizza“ je určite miestom, kam sa oplatí pozrieť.
Tento rebríček je zostavovaný v spolupráci s Pizza Today, popredným časopisom zameraným na pizzu, a predstavuje tie absolútne najlepšie pizzerie z celého sveta. Zaradiť sa doň sa podarilo známemu podniku U Taliana.
Majiteľ reštaurácie Andrea Ena je rodený Sardínčan, ktorý už pred pár rokmi otvoril na dvoch poschodiach zrekonštruovaného Steina taliansku reštauráciu s pizzeriou. Pizzu si tu môžeš objednať za 9 no aj 18 eur.
Zdroj: Block