Slováci si ich ručne robené buchty na pare zamilovali. Je to dedičstvo našich starých mám
- Pôvodný koncept Buchtáreň chytil nový dych
- Zoznám sa s projektom Na Pare, ktorý je postavený na pilieroch poctivej ručnej práce
- Pôvodný koncept Buchtáreň chytil nový dych
- Zoznám sa s projektom Na Pare, ktorý je postavený na pilieroch poctivej ručnej práce
Buchty na pare či klasické parené knedle, bez ktorých si nemožno predstaviť nie jeden pokrm, sú s väčšinou Slovákov úzko späté. Na obľube týchto výrobkov si postavila biznis partia podnikateľov a nadšencov do gastra.
Spoločne vytvorili značku s názvom Na Pare, ktorá pôsobí pod firmou BIG stravovanie, s. r. o. Na začiatku celého projektu bol Ľuboš Boczek, ktorý vedie výrobňu parených buchiet vo Svätom Jure. V druhom rade je to aj bývalý tím Buchtárne.
„Firma BIG stravovanie, s. r. o., vznikla v roku 2013, avšak už pár rokov predtým sme buchty a knedle vyrábali pre mnohých odberateľov v menších množstvách. Začínali sme a pokračujeme ako rodinná firma, pričom úcta k tradičnej výrobe s láskou je naše motto,“ hovorí Ľuboš Boczek.
„Naša výrobňa a podniková predajňa sa nachádza vo Svätom Jure. Výrobu dodnes neustále skvalitňujeme a zefektívňujeme, vďaka kolektívu našich šikovných zamestnancov a spokojných zákazníkov.“
Dnes sa už môžu pochváliť veľkokapacitnou výrobou viac ako 317-tisíc kusov buchiet a viac ako 252-tisíc kusov knedlí ročne. Tím projektu objasňuje, že najskôr fungovali niekoľko rokov len v B2B svete a až následne urobili testovací koncept Buchtáreň pre B2C.
„Mali sme nejaké skúsenosti a vedeli sme, do čoho ideme. Na základe veľmi dobrých recenzií zo segmentu B2B sme chceli priniesť tie najchutnejšie buchty aj priamo bežným zákazníkom.“
Buchty v street food štýle
Ich doménou je príprava parených buchiet v štýle street foodového predaja, či už v ich prevádzke na Nových Nivách alebo v pojazdnom food trucku.
„Na novootvorenej autobusovej stanici Nivy máme prevádzku, ktorá je skvelou lokalitou pre to, čo robíme. Okrem toho, že sa nachádza v centre mesta, je to aj miestom, kde sa premelie množstvo cestujúcich, či už od nás alebo aj zo zahraničia.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Slováci na parené buchty nedajú dopustiť
- Ľudia si ich vo veľkom objednávajú online, no neodolajú im ani na festivaloch
- Skupina podnikateľov na nich postavila prosperujúci biznis
- Ročne ich predajú tisíce, no aj tak ich stále vyrábajú vlastnoručne
- Ich príbeh je inšpiráciou, ako sa dá vzkriesiť pekná lokálna tradícia
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom