Slováci za 30 rokov vrazili do výroby zmrzliny pol milióna eur: Pracujeme 22 hodín denne, 7 dní v týždni
- Podnikavá rodina si pred výrobou remeselnej zmrzliny prešla napríklad aj predajom jehovistických obrázkov
- Dnes vstávajú 2:20 ráno, aby pokračovali v úspešne rozbehnutom biznise, ktorí zveľaďujú doslova desaťročia
- Majú licencie na distribúciu mrazených výrobkov po celom území Európskej únie a tvrdia, že šmolková zmrzlina je ako vyprážaný syr
- Podnikavá rodina si pred výrobou remeselnej zmrzliny prešla napríklad aj predajom jehovistických obrázkov
- Dnes vstávajú 2:20 ráno, aby pokračovali v úspešne rozbehnutom biznise, ktorí zveľaďujú doslova desaťročia
- Majú licencie na distribúciu mrazených výrobkov po celom území Európskej únie a tvrdia, že šmolková zmrzlina je ako vyprážaný syr
Príbeh rodinnej zmrzlinárne na Orave začal podľa jej zakladateľa Ladislava Calla konkrétnym snom. Pred rokom 1992 sa spolu so svojou manželkou vydali cestou sladkého biznisu. Dnes im v podnikaní už viac ako 8 rokov pomáha aj ich syn Dominik Callo, ktorý od 13 rokov vypomáhal vo výrobni umývaním podláh a strojov.
„Otec skúšal čokoľvek od predávania jehovistických obrázkov, cez výrobu tureckých medov a distribúciu mrazených zákuskov, až po pozíciu lektora vo finančnom sektore. No nakoniec sa v roku 2003 definitívne rozhodol naplno venovať jednej veľkej veci.“
Dominikove prvé kroky po doštudovaní strednej školy smerovali k štúdiu na zmrzlinárskej škole v Talianskej Bologni. „Celkovo som vždy sníval o tom, že naša firma bude raz známejšia a že ju spoločnými silami, za pomoci rodičov vybudujeme na post niečoho jedinečného a unikátneho. Z pohľadu mojich rodičov to bol len sen, ktorý vyšiel, chvalabohu, úspešne.“
Dominik tvrdí, že práve v Taliansku videl gelato majstrov oblečených v bielych uhladených rondónoch hovoriť o zmrzline ako o vedeckých výskumoch. „Tam ma to uchvátilo natoľko, že som začal snívať o tom, ako sa raz aj ja dostanem na ich úroveň.“
Konštatuje, že sú v tomto segmente pomerne jedineční aj kvôli ich pôvodu. „Sme čistokrvní Slováci, nemyslíme teraz žiadne rasistické narážky, len zmrzlinoví priekupníci boli vždy páni z Macedónska alebo Talianska. Snažíme sa prichádzať s rôznymi inováciami, využívame IT sektor a prepájanie nadpozemských chutí.“
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Rodina Callo priniesla nový typ zmrzliny, ktorú určite budeš chcieť ochutnať. Čím je ale výnimočná?
- Je zmrzlina naozaj dobrý biznis? Pomalý rozbeh im zaručil vysoký nárast
- Prečo bol začiatok podnikania taký náročný a ako to vyriešili s financiami
- Vstávať musia už o druhej ráno a to určite nie je pre každého. Ako to zvládajú?
- Tajný recept na šmolkovú zmrzlinu zaručuje neskutočnú chuť. Je farebná a bez umelých prísad
- Odomkni si článok a prečítaj si celý príbeh rodiny, ktorá sa nezľakla výziev
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy