Slovák s majetkom 570 miliónov eur otvoril nové bistro: Ochutnáš tu poctivé česko-slovenské špeciality (FOTO)
- Lahôdkové šaláty aj pravá slanina a párky
- Multimilionár Milan Fiľo otvoril bistro, ktoré ponúka gastroklasiku
- Lahôdkové šaláty aj pravá slanina a párky
- Multimilionár Milan Fiľo otvoril bistro, ktoré ponúka gastroklasiku
Slovenská gastronómia zažíva v posledných rokoch výrazný rozkvet a čoraz viac sa presadzuje aj v zahraničí. Zvlášť úspešné sú slovenské gastrokoncepty v susednom Česku, kde si získavajú popularitu medzi miestnymi aj turistami.
Dôkazom je aj otvorenie nového Bistra u Býka, ktoré vzniklo neďaleko Prašnej brány, v Hybernskej ulici v centre Prahy.
Stojí za ňou spoločnosť TAURIS a.s., ktorú vlastní Milan Fiľo – v rebríčku najbohatších Slovákov z dielne Forbes zastáva 10. miesto. Odhadovaná hodnota jeho majetku je 570 miliónov eur.
Nové Bistro U Býka chce zákazníkov na jednom mieste ponúkať to najchutnejšie zo Slovenska priamo od tradičného slovenského výrobcu a distribútora mäsových výrobkov, výsekového mäsa, rýb a lahôdok.
Naložia ti tu čerstvé údeniny, špeciality z mäsa či rýb podľa originálnych receptúr zo Slovenska, klasické lahôdkové šaláty, ale aj chlebíčky, polievky, guláš či burgre.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
V Bistre u Býka bude každý deň na výber z kvalitných chladených aj teplých jedál určených na priamu konzumáciu či na zakúpenie so sebou.
„Výrobky Tauris dovážame na český trh už roky a tešia sa tu rastúcej obľube. Na Slovensku patria k špičke v potravinárskom segmente. V Bistre u Býka, v samotnom srdci Prahy, si tak zákazníci budú môcť dopriať to, na čo sme najviac hrdí: ikonickú košickú tresku, spišské párky či najkvalitnejšiu oravskú slaninu. V bistre radi privítame nielen Slovákov, ktorí tu nájdu kúsok domova, ale aj miestnych a tiež turistov, ktorí chcú ochutnať pravé česko-slovenské špeciality,“ povedal prezident holdingu ECO – INVESTMENT a.s. Milan Fiľo.
Najtradičnejší rybí šalát zo Slovenska, Treska v majonéze, Malokarpatská saláma, Jelenia s hubami, Nitran či Carmen, Zipser šunka a Zipser párky s chuťou zo Spiša, Žitavská klobása, Domáce škvarky, Zipser kráľovský bok, vajíčkový, vlašský aj rybie šaláty.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
Stačí letmý pohľad do ponuky Bistra u Býka a je zrejmé, že toto miesto si môže nájsť verných zákazníkov.
Základom budú produkty z portfólia spomínanej potravinárskej skupiny zo závodov v Rimavskej Sobote, Mojmírovciach, Košiciach aj zo Spiša. Benefitom je, že sa vyrábajú výhradne z čerstvého mäsa z vlastnej rozrábky.
„Kmotrami“ nového Bistra u Býka v Prahe sa stali obľúbená herečka Jiřina Bohdalová a rocker Pepa Vojtek.
„Mám rada dobré jedlo, ale hlavne mám rada dobrých ľudí. A keď ide o pozvanie od Milanka Fiľa, s ktorým sme kamaráti už dlhé roky, vždy rada pozvanie prijmem. Už som skúsila aj špeciality, ktoré bistro ponúka a sú vynikajúce. Verím, že si nájde priaznivcov a stálych zákazníkov,“ povedala Jiřina Bohdalová.
História závodu TAURIS siaha do roku 1461. Súčasťou spoločnosti je od roku 2016 RYBA Košice, oceňovaný výrobca rybích delikates, vrátane „národnej rybacej pochúťky“ tresky, ktorá sa v Košiciach vyrába od roku 1954. Tá bude v Bistre u Býka tiež k dispozícii.
„Otvorenie Bistra u Býka v centre Prahy je čerešničkou na torte v dlhom zozname našej rozrastajúcej sa spoločnosti. Len vlani sme otvorili 13 nových značkových predajní Tauris Mäsiarstvo u Býka, vďaka ktorým sú naše čerstvé produkty bližšie k ľuďom,“ hovorí Richard Duda, generálny riaditeľ spoločnosti TAURIS a upresňuje, že k dnešnému dňu spoločnosť disponuje 113 predajňami.
Spoločnosť TAURIS GROUP a.s. je členom skupiny ECO-INVESTMENT a.s., čo je česko-slovenský priemyselno-investičný holding, ktorý pokrýva dlhodobé investície v rámci celej Európy.
Hlavnými oblasťami investícií sú výroba celulózy a papiera, energetika, spracovanie mäsa, reality a telekomunikácie. Od jeho založenia je holding prítomný vo viacerých charitatívnych projektoch v oblasti zdravotníctva, vzdelania, kultúry a športu.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroje: Bistro u Býka, Tauris, Forbes