Slovák v Singapure manažuje luxusný hotel. Stretol sa s DiCapriom, Beckhamom či Kim Čong-unom
- Tomáš Stoila uspel v tvrdej konkurencii
- Manažuje divíziu hotelov Four Seasons
- Jeho skúsenosti siahajú až na vrchol Marina Bay Sands
- Tomáš Stoila uspel v tvrdej konkurencii
- Manažuje divíziu hotelov Four Seasons
- Jeho skúsenosti siahajú až na vrchol Marina Bay Sands
Tenisovú raketu vymenil za hotelové prostredie. Rodák z Trebišova bol odmalička vedený k športom, ale vždy túžil spoznávať niečo nové. Chcel objavovať rozmanité kultúry sveta, až sa v 18 rokoch rozhodol odísť do zahraničia.
Luxusné hotely v Bratislave a Tatrách mu učarovali natoľko, že hotelierstvo sa stalo jeho životom. Snaha napredovať ho nakoniec doviedla aj na pozíciu manažéra až na vrchole ikonickej stavby Marina Bay Sands v Singapure.
„Pracoval som na severe Škótska a striedal dve práce, pomocník v hoteli a umývanie podláh v Tescu. Robil som aj 16 – 18 hodín denne. Až mi jedného dňa majiteľ hotela povedal, že sa mám rozhodnúť. Buď Tesco, alebo hotel,“ spomína Tomáš na začiatky svojej kariéry.
Od toho momentu skúsil špičkové hotely v Anglicku, Škótsku a Katare. Nakoniec si ale zamiloval Singapur, kde nahliadol na vrchol manažérskeho hotelierstva a neustále naberá skúsenosti, o ktorých nám prezradil v rozhovore.
- Ako vyzerá Tomášov život v Singapure?
- Ako sa dostal do luxusných hotelov?
- Koľko si v Singapure zarobil na začiatku v roku 2014?
- Čo tam pre neho bolo najväčším šokom?
- S akými celebritami sa stretol?
- Ako vyzerá nočný život v Singapure a akú úroveň majú bary?
V roku 2014 si odišiel do Singapuru. Prečo práve táto krajina?
Áno, v roku 2014 som odišiel z Kataru do Singapuru. Výber tejto krajiny vznikol už v Katare. Jeden z mojich prvých riaditeľov Čech Martin Del mi dal ponuku, aká sa neodmieta. Po pol roku z Dohy odišiel do Singapuru, kde začal pracovať pre Four Seasons hotely. Navrhol mi, či sa na tom nechcem podieľať s ním.
Začínal si tam v unikátnom Manhattan Bare. Ako si sa k tejto práci dostal?
Martin mi ponúkol príležitosť otvoriť Manhattan Bar. Chcel tým zlepšiť segment hospitality, aby to nebolo len o dobrej posteli a reštaurácii. Luxusný hotel by mal obsahovať aj unikátny bar, kde budú mať klienti možnosť naplno si vychutnať atmosféru a nemuseli ísť ani ďaleko od izby.
Prácu V Singapure som mal teda istú ako manažér lukratívneho baru. Martin potreboval niekoho, kto sa vie postarať o jeho tím. Vedel, že ak budeme spolupracovať, tak vieme chod podniku posunúť na novú úroveň. Takto sme fungovali dva aj pol roka.
Majiteľ hotela patrí medzi najbohatších ľudí v Singapure. Bola to úžasná spolupráca medzi skúsenými ľuďmi z barového a hotelového sveta, na ktorú nezabudnem.
Čo všetko bolo tvojou úlohou v Manhattan Bare?
Manhattan Bar som manažoval v rokoch 2014 – 2016. Staral som sa o celý chod baru. Od tréningov, školenia cez komunikáciu s hosťami, prípravu kreatívneho programu až po prácu so šéfkuchárom na menu, stretávanie sa s dodávateľmi a budovanie mena baru v Singapure.
Singapur je veľmi vyspelá krajina. Nie je tu jednoduché žiť a naša klientela, ktorá k nám v tom čase chodila, bola top 10 v Singapure. Manhattan Bar sa stal akýmsi kokteilovým klenotom, ale nebola to zábava pre každého.
Koľko si si tam dokázal zarobiť zo začiatku?
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Koľko si vie zarobiť v Singapure dnes
- Aký trápny moment zažil počas manažovania
- Čo najlepšie urobiť, keď v luxusnom bare nechceš minúť ani cent
- Čo by poradil Slovákom, ktorí chcú taktiež odísť do zahraničia
- V čom spočíva podľa Tomáša tajomstvo úspešného manažéra
- V čom Slovensko robí najväčšiu chybu pri budovaní barovej kultúry
- Či plánuje svoje vízie priniesť aj na Slovensko
- Aké sú rozdiely medzi barovou alchýmiou tam a na Slovensku
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity