Slovenka pretavila hobby na úspešný biznis: V novej cukrárni za 60 000 eur máme vypredané každý deň
- Tereza Čankyová je 28-ročná Slovenka
- Najnovšie otvorila jej dlhoočakávanú prémiovú cukráreň s názvom Monamé Patisserie
- Tereza Čankyová je 28-ročná Slovenka
- Najnovšie otvorila jej dlhoočakávanú prémiovú cukráreň s názvom Monamé Patisserie
Cukráreň Monamé Patisserie je inšpirovaná francúzskym postupom výroby cukroviniek. Projekt vedie spolu so svojím bratom Milanom a jeho investičnou spoločnosťou Boring Brothers, ktorú spoluvlastní s Pavlom Kubánom.
Tereza Čankyová, ktorá má vzdelanie v ekonómii a manažmente, sa rozhodla pre tento podnik z lásky k cukrárenstvu a túžby po sebarealizácii.
Cukráreň Monamé Patisserie spája moderné cukrárenské metódy s tradičnými slovenskými a francúzskymi postupmi. Počiatočná investícia do tohto podnikania bola približne 60 000 eur.
Značka doposiaľ fungovala hlavne na objednávky, plus jej tím zavážal iné kaviarne a reštaurácie. Vlastnú predajňu otvorili len minulý týždeň a Tereza tvrdí, že zákazníci ju milo prekvapili a dezerty vypredali každý deň.
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
„Veríme, že to pôjde takto stále, samozrejme, rozmýšľali sme aj nad tým, ak všetko nepredáme. Jedným z riešení môže byť ponúknuť tesne pred záverečnou dezerty za symbolickú sumu, tzv. Šťastnú hodinku, prípadne sa na konci dňa odmeníme sami.“
Čo sa týka tržieb, tvrdí, že bude rada, ak sa budú zo začiatku pohybovať na úrovni 1 000 eur za deň.
„Ďalej uvidíme, s pribúdajúcim záujmom určite bude potrebná ďalšia pomocná sila a tržby budú ďalej rásť.“
Tereza spomína aj na vôbec najväčšiu výzvu, ktorej čelila vo svojej kariére cukrárky.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Prečo sa mladá Slovenka rozhodla pre vlastné podnikanie mimo Bratislavy
- Odkiaľ načerpala know-how, ako vytvárať dezerty, ktoré pôsobia ako umelecké dielo
- Čo bolo pre ňu najnáročnejšou výzvou?
- V čom sú jej dezerty iné než tie konkurenčné?
- Podľa čoho si vyberá suroviny?
- Akú dôležitú radu dáva všetkým, ktorí uvažujú o rozbehu vlastného podnikania?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom
- Exkluzívne benefity