Slovenské džemy Gentle Jam s alkoholom získali zlato na svetovej súťaži v Azerbajdžane
- Slovensko má oficiálne tie najlepšie džemy sveta.
- Slovensko má oficiálne tie najlepšie džemy sveta.
Iveta Hrabovská je bývalá moderátorka regionálnych televízií a produktová špecialistka, ktorá sa jedného dňa rozhodla pridať do džemu alkohol. Ako sa neskôr ukázalo, zmenilo to k lepšiemu nielen chuť džemu, ale aj jej život.
„V Gentle Jam nešetríme. Ľudia u nás musia siahnuť hlboko do vrecka, tým sa netajíme. Hlboko však siahame aj my. Keď nakupujeme ovocie a zeleninu, vyhľadávame najlepších pestovateľov. Keď kupujeme alkohol, mierime k regálom s najlepšími značkami. Do varenia dávame alkohol, ktorý by si bežný človek nekúpil ani na špeciálne príležitosti,“ tvrdí Iveta Hrabovská.
Gentle Jam teda nie sú iba džemy s trochou tuzemáku. Iveta si na nich naozaj dáva záležať a vlastnoručne vytvára unikátne a luxusné produkty. A keď hovoríme vlastnoručne, myslíme tým, že Iveta stojí hodiny nad hrncami a mieša. Vo firme je totiž iba ona a jej manžel, ktorý sa stará o biznisovú stránku vecí.
Minulý rok so svojimi džemami získali zlatú hviezdu na najprestížnejšej gastro súťaži sveta Great Taste a tento rok dosiahli ešte viac: ZLATÚ MEDAILU na svetovej súťaži džemov v Azerbajdžane.
„Začiatkom leta nás oslovil Miloš Lachkovič, President Aregala Slovakia, World Master Chef Society, ktorého pozvali na 5. ročník ,,Jam Festival” v meste Gabala v Azerbajdžane,“ píše sa na stránke gentlejam.sk
Ide o medzinárodnú súťaž, ktorej sa tento rok zúčastnilo 22 krajín sveta (medzi nimi aj Srbsko, Chorvátsko, Cyprus, Čína, Turecko, Litva, Mexiko, Saudská Arábia, Irán, Maurícius,…) a 46 regiónov Azerbajdžanu.
Šéfkuchár Miloš Lachkovič bol na akciu pozvaný, aby reprezentoval Slovensko. Keď oslovil tím stojaci za Gentle Jam, či by nechceli do súťaže zapojiť ich alkoholické džemy, ihneď súhlasili. Netrvalo dlho a 5 džemov sa vydalo na dlhú cestu za úspechom.
Hodnotiacej komisii predsedal Prezident svetovej asociácie kuchárov ,,World Chefs” Tomas A. Gugler a porota hodnotila kvalitu, chuť a celkovú prezentáciu štátu.
„Komisia skúšala všetky džemy, najviac ich ale zaujal GentleJam. Džemy boli iné a neobvyklé. Slovensko získalo ZLATO, na čo sme veľmi hrdí,“ prezradil Miloš Lachkovič na stránke gentlejam.sk
Vďaka dobrotám, ktoré sa varia v kuchyni Gentle Jam, sa dokázalo Slovensko zviditeľniť vo svete ešte viac. Ak si momentálne dostal chuť na palacinky s naozaj výnimočným džemom, pár si ich určite vyberieš TU.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy