Spoznaj 9 najhorších slovenských jedál. V prestížnom rebríčku pohorela ikonická pochúťka
- V rebríčku nechýbajú ikonické jedlá, na ktoré Slováci nedajú dopustiť
- Pohoreli aj spišské párky
- V rebríčku nechýbajú ikonické jedlá, na ktoré Slováci nedajú dopustiť
- Pohoreli aj spišské párky
Toto sú 4 najhoršie slovenské jedlá
Na 4. mieste sa podľa hodnotenia Taste Atlas nachádza ikonická slovenská treska (4 z 5 hviezdičiek). Ako píše portál, ide o „tradičný slovenský šalát vyrobený z kombinácie tresky, majonézy, cibule, mrkvy, octu, horčice a korenín“.
Za treskou nasleduje na 3. mieste (4 z 5 hviezdičiek) bryndzová nátierka s názvom Liptauer. Druhé miesto obsadili tradičné slovenské koláčiky s názvom Medvedie labky (3,5 z 5 hviezdičiek). Podľa portálu sú tieto koláčiky „obľúbené najmä počas sviatočného vianočného obdobia a verí sa, že po dni až dvoch chutia ešte lepšie, ak sa skladujú vo vzduchotesnej nádobe“.
Prvé miesto v rebríčku najhorších slovenských jedál obsadili kokosové ježe (3,5 z 5 hviezdičiek) alebo Čupavci, ako píše portál. Ide o „tradičné chorvátske koláče, ktoré sú pod rôznymi názvami obľúbené aj v Poľsku, na Slovensku, v Maďarsku a na celom Balkáne“.
Slovenské tradičné jedlo najlepším v Európe
Cestovateľský gastroportál TasteAatlas nedávno zostavoval aj rebríček najlepších európskych snackov. Ako sme ťa informovali, naša obľúbená pochúťka sa ocitla na prvej priečke.
Zemiakové placky pozná každý Slovák. To, že jednoduché a tradičné jedlo neobľubujeme len my, ale priťahuje aj gurmánov z cudziny, je úplne zjavné, keďže pokrm sa dostal na úplný vrchol rebríčka snackov.
Jedlo starých mám tak porazilo aj chýrne gruzínske chačapuri, španielske krokety de Chamón či talianske panzerotti. „Tieto rustikálne chrumkavé zemiakové placky patria k tradičnej slovenskej kuchyni. Pozostávajú z hustého cesta zo strúhaných zemiakov, vajec, múky a rôznych korenín,“ píše sa o našich plackách na TasteAtlas.