Stupavská kaviareň Petry a Juraja mení ľuďom uhol pohľadu. Ich 3 mlynčeky lákajú zákazníkov z celého Slovenska

  • Petra Vozárová a Juraj prinášajú širokú škálu chutí pre všetkých milovníkov kávy
  • Od tmavo pražených až po acidné ovocné kávy
Tma v hrnku
Kávičkári.sk/Dominika Noskovičová
  • Petra Vozárová a Juraj prinášajú širokú škálu chutí pre všetkých milovníkov kávy
  • Od tmavo pražených až po acidné ovocné kávy

Viete, ako sa po záhorácky povie káva? „Tma v hrnku“. Bratislavčanov Petru Vozárovú a jej partnera Juraja tento výraz oslovil natoľko, že podľa neho nazvali svoju kaviareň. Tma v hrnku je miesto, kde je rušno. V blízkosti hlavného stupavského ťahu, ale zároveň pri parku. Tam ponúkajú Petra s Jurajom to, čo inde v meste nenájdete, píšu Kávičkári.

Tma v hrnku chce mať kávu pre každého

Hoci kaviareň Tma v hrnku vyzerá na prvý pohľad ako hipsterské miesto plné acidnejších káv, nie je to úplne tak. Cieľom Petry a Juraja bolo priniesť kávu pre každého. Aj preto v ich kaviarni nájdeš tri mlynčeky, ktoré hosťom ponúkajú skutočne široký rozmer chutí.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tma v Hrnku (@tmavhrnku)

„Na prvom mlynčeku nájdete tmavo praženú kávu. Na druhom je medium roast a na treťom mávame už acidnejšie, ovocnejšie a voňavejšie svetlo pražené kávičky,“ približuje Petra Vozárová. Rovnako nastavený majú aj predaj zrnkovej kávy – tak, aby si vybral skutočne každý.

V kaviarni Tma v hrnku nájdeš nielen rôzne pražiarne zo Slovenska a zahraničia, ale i vlastný, na mieru šitý brand, ktorý im praží trenčianska pražiareň Coffee Sheep. I ten ponúkajú v troch overených variantoch – „Tma v tme“, ktorý predstavuje tmavo pražený blend v pomere 70 % na 30 %, ideálny na espresso.

„Trikáva“ je zas káva zo zmesi arabík, bez robusty, a je vhodná do domácich automatov. 3K znamená Kubu, Kolumbiu a Kongo – krajiny, z ktorých pochádzajú kávičky v tomto blende.

„Tma v hrnku Espresso blend“ je prémiovejšia kávička na doma, rovnako zmes arabík s vyváženou aciditou. Ukrýva v sebe kávové tajomstvá krajín ako Kuba, Etiópia a Kolumbia.

O jeden mlynček ďalej

Pri otázke, ktorú kávu hostia najviac preferujú, sa Petra usmeje. „Našich hostí posúvame o jeden mlynček ďalej. Mnohí, ktorí začínali na tmavom pražení, sú teraz na medium roast, a tí zo stredu zas na výberovkách,“ smeje sa. A kam cestujú v kávových chutiach tí, ktorí sú na treťom mlynčeku? „Tak tých sme naučili na batch,“ vysvetľuje s úsmevom.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tma v Hrnku (@tmavhrnku)

Na ten sa používa svetlejšie pražená káva. Vďaka filtrácii vyniknú vône a chute kávy, ktoré by v bežnom espresse boli ťažšie rozpoznateľné. Aj preto sa batch brew považuje za kávu pre fajnšmekrov.

Tma v hrnku je fenoménom mesta Stupava

Nachádzajú sa pri hlavnom ťahu, teda ruch vozidiel nie je ničím výnimočným. Malé priestory postupne rozširovali a k predajničke pribudla samostatná časť so sedením, kde si hostia môžu vychutnať svoj kávový nápoj či menší snack, ktorý je v kaviarni v ponuke.

Káva so sebou, pred sebou aj za sebou. Tak vravia majitelia o take away kávach svojich hostí. Stáva sa, že sa po tú svoju šálku kávy vrátia hostia niekoľkokrát za deň.

Vymenia si pár slov so známymi, ktorých stretnú, či vybehnú na prechádzku oproti do príjemného stupavského parku. Alebo prinesú deti, ktoré sa pohrajú na malom detskom ihrisku vzadu, v bezpečnej vzdialenosti od rušnej cesty.

 
 
 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tma v Hrnku (@tmavhrnku)

Tma v hrnku ťa neprekvapí dizajnom či lokalitou. Dostane ťa komunitný duch, perfektný výber a akceptovanie rozličností každého z nás. Najmä tých kávových, všakže. 

Zdroj: Kávičkári.sk

Najnovšie videá

Trendové videá