Sú známe TOP reštaurácie na bratislavskej gastro scéne. Ľudia ich jedlá nevedia prestať jesť, bodovali aj cenou
- Prvý ročník súťaže Bolt Food Restaurant Awards 2021 pozná svojich víťazov
- Počas celého minulého roka sa v aplikácii Bolt Food zhromažďovali údaje od používateľov, na základe ktorých si 10 reštaurácií prevzalo trofej v podobe Zlatej brokolice
- Medzi hodnotiace kritéria patrili počet objednávok, celkový rating reštaurácie, ale napríklad aj rozumná cena v kategórii „Ľudová voľba“
- Prvý ročník súťaže Bolt Food Restaurant Awards 2021 pozná svojich víťazov
- Počas celého minulého roka sa v aplikácii Bolt Food zhromažďovali údaje od používateľov, na základe ktorých si 10 reštaurácií prevzalo trofej v podobe Zlatej brokolice
- Medzi hodnotiace kritéria patrili počet objednávok, celkový rating reštaurácie, ale napríklad aj rozumná cena v kategórii „Ľudová voľba“
Víťazné reštaurácie budú môcť užívatelia nájsť zvýraznené v aplikácii v špeciálnej kategórii. Zlaté brokolice sa udelili celkovo v desiatich kategóriách. Celkovo najobľúbenejšou reštauráciou sa stala PAPAYA Authentic Vietnamese Restaurant. Je to rodinná vietnamská reštaurácia v centre Bratislavy, kde môžeš od roku 2013 ochutnať široké spektrum jedál z celého Vietnamu.
„Názov Papaya je spomienkou na starootcovskú záhradu s papájovým stromom uprostred a šalát zo zelenej papáje, ktorý robila starká. Za vznikom tejto reštaurácie stála myšlienka, že čerstvé a zdravé jedlo môže byť pôžitkom a liekom zároveň. Aj to nás učili naši starí rodičia. Preto sme vybrali recepty, ktoré hýria farbami a umožňujú šetrné spracovanie. Chceme, aby boli živiny v jedle zachované v čo najvyššej možnej miere,“ uvádza prevádzka na svojom webe.
Za skrytý poklad bola vyhlásená tiež bratislavská Bagetka na Račku. Bagetka sa nachádza na Račianskom mýte (smer Hlavná stanica) len pár metrov od zastávky autobusov a trolejbusov. Pri pohľade zo zastávky sa vľavo nachádza dlhšie fungujúca Bagetka 1, ku ktorej sa časom pridala jej mladšia sestra Bagetka 2.
Základné suroviny sú v obidvoch bagetkách rovnaké, no líšia sa ponukou mäsa a syrov. Ponuky bagiet si môžeš porovnať pred oboma bagetkami na výkladných tabuliach, kde je ponuka prehľadne zoradená.
„Našim krédom je robiť chutné bagety za dobré ceny a motiváciou nám je množstvo spokojných zákazníkov, ktorí sa radi vrátia. Len vďaka vám sme tu už skoro 20 rokov.“
V kategórii „Nemôžem prestať“ zahviezdila Peking reštaurácia, pretože jej ostrokyslá polievka bola najviac objednávaným pokrmom. Vystihla to aj užívateľka aplikácie, ktorá do recenzie uviedla, že keď si ju jeden deň neobjedná, jej telo je prekvapené.
Reštaurácia Peking vo svojom menu ponúka originálne jedlá spoza Veľkého čínskeho múru. Okrem pestrého výberu v jedálnom lístku je v reštaurácii tiež možnosť „all you can eat“.
Jedna z cien putovala do reštaurácie Geisha Sushi Bar, ktorá sa stala obľúbenou sviatočnou reštauráciou v kategórii „Dopraj si”. Jej majiteľ Peter Kováč bol príjemne prekvapený.
Ocenenie si váži najmä z toho dôvodu, že sám vníma, že konkurencia v hlavnom meste je veľmi veľká. Tento sushi bar v Bratislave zaujme mnohých. Okrem zdravej a chutnej kuchyne ponúka aj expresný rozvoz jedál, ktoré sú navyše zabalené v ekologických, kompostovateľných obaloch.
Podľa hodnotenia zákazníkov na platforme TripAdvisor ide dokonca o najlepšie sushi v meste, na jedálnom lístku však toho nájdeš omnoho viac. Odporúčame ti vyskúšať najmä jednu z výborných polievok, v menu majú napríklad Hokkaido alebo Ramen.
Rovnako mala radosť z ocenenia aj Lucia Huong Šimeková, majiteľka bistra TUK TUK. Práve to sa stalo „vychádzajúcou hviezdou“ medzi reštauráciami, keďže za uplynulý rok dosiahlo najrýchlejší nárast v počte objednávok.
„V TUK TUK si nesmierne vážime všetku podporu od našich zákazníkov a zákazníčok. Ukázali nám, že ‚fakt dobrá ázia’ má v Bratislave svoje miesto, a pomohli nám udržať sa na nohách aj v ťažkých časoch. My sme tak mohli variť naše spoločné obľúbené jedlá, vrátane Bun Bo Nam Bo, Kuraťa zo Sičuánu či populárneho PHO,” uviedla.
Obedový obľúbenec, a teda prevádzka, ktorá zaznamenala najviac objednávok v čase obeda, je Bamboo Laurinská. V kategórii „Vegánske nebo“ si odnieslo ocenenie Loove restaurant vegan.
Za reštauráciou stojí sieť so zdravými potravinami Vegana, ktorej konateľom je len Matúš Lazár. Dáta portálu Finstat ukazujú, že spoločnosť Vegana Trading, s. r. o., v roku 2020 znížila stratu o 75 % na 72 507 eur a tržby jej klesli o 31 % na vyše 356-tisíc eur. Náklady na tento gastro projekt boli až 350-tisíc eur, potvrdil nám Lazar.
Priestor Loove Restaurant by Vegana je naozaj štedrý, reštaurácia sa nachádza na dvoch poschodiach s kapacitou 130 hostí. Ide tak o vhodné miesto aj na organizovanie osláv, promócií, má slúžiť aj ako ideálny priestor na bežný obed či stretnutie s klientami.
Prevádzka Loove Restaurant by Vegana však neslúži len ako reštaurácia. Okrem reštauračnej plochy, ktorá predstavuje 240 metrov štvorcových, tu nájdeš aj obchod so zdravou stravou Vegana.
Ocenenie sa udeľovalo aj v kategórii „Pre(chádzka pre) jedlo“, do úvahy sa tu bralo najviac vyzdvihnutí objednávok priamo zákazníkmi. V tomto smere bodoval Giovanni Burger na Kramároch. Brokolicu za priaznivé ceny si odniesla prevádzka Side Kebab.
Bistro Suvlaki ponúka autentickú grécku kuchyňu a nájdeš ho na Krížnej 8. Ukázalo sa, že medzi ľuďmi je obľúbené najmä vo večerných hodinách. Zvíťazilo tak v kategórii „Nočné maškrtenie“.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: Bolt Food