Tvarohové koláče, bôčik na pive aj treska v majonéze inak. Vegánska kuchárka po slovensky pokračuje
- V pondelok o 10.00 bol spustený predpredaj k pokračovaniu vegánskej kuchárky Slovegán
- Nikoleta Kováčová predala v prvé dva dni predpredaja bezmála tisíc kusov
- Pozri, čo bude obsahovať nová kniha
- V pondelok o 10.00 bol spustený predpredaj k pokračovaniu vegánskej kuchárky Slovegán
- Nikoleta Kováčová predala v prvé dva dni predpredaja bezmála tisíc kusov
- Pozri, čo bude obsahovať nová kniha
Ešte pred rokom by si označenie slovenská vegánska kuchárka spojil len málokto. Tradičnú domácu kuchyňu si bez mäsa dokáže predstaviť len málo Slovákov. Nikoleta Kováčová je príkladom toho, že sa to dá.
V pondelok predstavila svetu v poradí druhú takúto kuchársku knihu. Slovensko má veľa receptov, ktoré sa dajú pretvoriť do bezmäsitej podoby. Kombinuje tradičné s moderným a vďaka popularizácii slovenskej kuchyne oživuje dávno zabudnuté chute nielen vegánom, ale častokrát aj všežravcom.
V gastronómii je mnoho trendov. Niektoré sú trvácne, iné menej. Vegánstvo je spôsob života, ku ktorému sa hlási čoraz viac ľudí. Preto k pôvodným 78 receptom pribudli ďalšie. Spolu tak na rastlinnom základe dokážeš uvariť 156 absolútne vegánskych tradičných slovenských jedál.
Podnikateľka vs. zdravá strava
Slovegán 2 je pokračovaním prvej slovenskej vegánskej kuchárky s názvom Slovegán.
V šiestich kapitolách dopĺňa a rozširuje zbierku veganizovaných receptov o ďalšie skvosty našej milovanej slovenskej kuchyne, ako napríklad tatarák, ryžový nákyp, žemľovka, granadír, stroganov, krémeše alebo šamrole.
Slovegán 2 obsahuje recepty, ktoré sa do jednotky nezmestili, recepty, ktoré ti možno v prvej časti chýbali, ale aj recepty, na ktoré si autorka pred rokom ešte jednoducho netrúfla.
Pracovala na nej niekoľko mesiacov a ak Nikolu sleduješ na Instagrame, asi vieš, že kopa neporiadku v kuchyni a mnoho pokusov nakoniec podobne ako v prvom prípade dopadli predsa len dobre. Surová dcérka si už rastlinný spôsob stravovania razí niekoľko rokov.
Bestseller sa v prvej verzii vypredal veľmi rýchlo. Následne sa konala dotlač. Začínala crowdfundingovou kampaňou v lete minulý rok. Vznik vtedy podporilo viac ako tisíc ľudí. Za prvý týždeň vypredala viac ako je pre typický slovenský bestseller bežné. Kupovali si ju mladí aj starší, pretože chcú svoj životný štýl zmeniť k lepšiemu.
Ján Kašelák z tímu Slovegán pre našu redakciu uviedol, že prvé vydanie prekročilo hranicu predajnosti 10-tisíc kusov. Jeho pokračovanie za prvé dva dni predpredaja pokorilo takmer tisícový limit.
Byť vegánom je v podstate trendy. Najesť sa takýmto spôsobom sa dnes vo viacerých slovenských mestách dokáže už takmer každý. Niekedy to bol väčší problém. Slovegán je jednoduchým riešením pre všetkých, ktorí chcú v akýchkoľvek podmienkach fungovať na rastlinnej báze a neostať vyslovene len na šaláte.
Ak si si myslel, že sa staneš vegánom a na tresku v majonéze, boršč, bôčik či vaječný likér budeš musieť zabudnúť, mýliš sa. Nikoleta Kováčová je vegánkou 6 rokov a prevedie ťa bedekrom desiatok zaujímavých, jednoduchých aj zložitejších, no predovšetkým veľmi kreatívnych receptov, ktoré si sama vymyslela, odskúšala a pripravila.
Rovnako ako prvé vydanie Slovegán, aj toto pokračovanie je tlačené na udržateľných papieroch talianskej značky Fedrigoni s certifikátom FSC® (Forest Stewardship Council). Na obálku bolo použité vínovo červené plátno, ktoré vyváženým spôsobom dopĺňa tmavomodré plátno prvej časti.
Čítajte viac z kategórie: Biznis a startupy
Zdroj: TS