Ukrajinci v Banskej Štiavnici prerazili s reštauráciou za 100-tisíc eur: Máme ponuky na otvorenie v Bratislave aj Prahe
- Manželia z ukrajinského Ľvova priniesli do historického centra Banskej Štiavnice jedinečný koncept reštaurácie
- Spájajú v ňom chute viacerých krajín
- Manželia z ukrajinského Ľvova priniesli do historického centra Banskej Štiavnice jedinečný koncept reštaurácie
- Spájajú v ňom chute viacerých krajín
V srdci historickej Banskej Štiavnice, na rušnej promenáde, sa nachádza reštaurácia s nevšedným názvom Leopolis. Za jej vznikom stojí manželský pár Nadia a Andrej Hoshovskovci, ktorí do slovenskej gastronómie prinášajú jedinečný koncept spájajúci chute rôznych krajín.
„Názov Leopolis je latinským pomenovaním pre mesto Ľvov, odkiaľ pochádzame,“ vysvetľuje Andrej Hoshovskyy.
Ich zámer bol jasný – vytvoriť miesto, ktoré by prinieslo kúsok domova nielen Slovákom, ale aj ľuďom utekajúcim pred vojnou na Ukrajine.
„Pre všetkých, ktorí stratili domov, je pocit spolupatričnosti nesmierne dôležitý,“ zdôrazňuje.
Pre odomknutie obsahu zadaj svoj e-mail
Registrácia a platba bude dokončená po zadaní e-mailu.
Staň sa členom Startitup PREMIUM
a získaj neobmedzený prístup.
Predplatné môžeš zrušiť kedykoľvek.
V článku sa po odomknutí dozvieš
- Čo spája jedlá z rôznych krajín v jedálnom lístku?
- Prečo je tandyr v reštaurácii takou výnimočnosťou?
- Aké ich tradičné pokrmy sú inšpirované stredoázijskou kuchyňou?
- Aké sú ich bestsellery?
- Aký odkaz majú pre začínajúcich podnikateľov v gastronómii?
- Čo hovoria na ich ponuku a servis hostia?
- Aké plány na expanziu majú zakladatelia reštaurácie?
- Čo môžeš očakávať pri návšteve tejto unikátnej reštaurácie?
Po odomknutí tiež získaš
- Články bez reklám
- Neobmedzený prístup k viac ako 75 000 článkom