V Bratislave dostaneš „all you can eat“ ustrice a drink zadarmo. Obľúbená reštaurácia otvára novú prevádzku

  • Brány novej pobočky Chernomorka sa otvoria 12. júla o 19:00
  • Vychutnať si môžeš ustrice aj prosecco zadarmo
Chernomorka
Ilustračná fotografia Chernomorka
  • Brány novej pobočky Chernomorka sa otvoria 12. júla o 19:00
  • Vychutnať si môžeš ustrice aj prosecco zadarmo

Ukrajinská reštaurácia Chernomorka nie je v Bratislave ani rok a už informovala na Instagrame, že čoskoro otvára druhú pobočku. Prvá prevádza sa nachádza na Mýtnej 48, neďaleko Račianskeho Mýta. Novú reštauráciu otvoria už v piatok 12. júla na Rusovskej ceste 48. 

Nezvyčajný koncept sa medzi Slovákmi uchytil veľmi rýchlo. Chernomorka je každý deň plná a stále prichádza s novými špecialitami a chutným jedlom. Slováci tam majú možnosť ochutnať všetky čerstvé morské plody od tuniaka až po ustrice. V novootvorenej prevádzke sa môžeš tešiť na rovnako dobré jedlo, vynovené prostredie a chutné špeciality.

Ako sami avizovali na svojom Instagrame: „Nebude chýbať veľa rýb, prosecco a množstvo ustríc!“ 

Exkluzívne informácie o otvorení novej prevádzky nám poskytla Valeriia Maslii, content creatorka Chernomorky:

Ako na poslednom slávnostnom otvorení, aj tento rok plánujeme vytvoriť jedinečnú atmosféru aj prostredníctvom DJ-a. Vzhľadom k veľkému úspechu, aj v tento večer bude zlatým klincom večera veľká vaňa plná čerstvých ustríc, ktoré budú prístupné všetkým návštevníkom úplne zadarmo. Takže koľko ich zvládnete zjesť, toľko je vašich! Prítomní budú aj naši čašníci, ktorí návštevníkov ochotne naučia morské plody servírovať.

Podľa jej slov sú už všetky stoly na ten večer rezervované, no ako sama tvrdí, nie je však nevyhnutné spraviť si rezerváciu. Rátajú s veľkým množstvom ľudí aj bez rezervácie a všetkých bez výnimky budú čakať s proseccom na účet podniku. 

morské plody
zdroj: Startitup/Ema Dzurjovčinová

Vždy čerstvé suroviny 

Ako sme ťa už informovali v našom článku, ryby a morské plody dovážajú každý deň z rôznych kútov sveta, predovšetkým z Čierneho mora, zatiaľ čo ustrice k stolom hostí prichádzajú až z renomovaných francúzskych farmárskych vôd. Chernomorka chce zabezpečiť hosťom nezameniteľnú chuť a čerstvosť.

Medzi ich bestsellery patria, samozrejme, ustrice, ale aj rizoto s krevetami a cestoviny s lososom.

Úspešný biznis rozkvitá

Za vznikom tohto kulinárskeho projektu stojí Olha Kopylova, skúsená gastronómka, ktorá má na svojom konte otvorenie viac ako 50 reštaurácií po celom svete.

Po dôkladnej analýze trhu sa rozhodla priniesť svoju vášeň a odbornosť aj na Slovensko, s vierou, že Slováci ocenia čerstvosť a kvalitu ponúkaných pokrmov. A ako sa ukázalo, nebola v tom sama. Slovenskí zákazníci sú podľa nej ochotní, vďační a nadšení z nových gastronomických zážitkov.

Okrem úspešnej prevádzky v Bratislave, vlastí Olha prevádzky aj na Ukrajine, v Poľsku a pobočku v Moldavsku. Ako nám však nedávno prezradili, otvárať nové pobočky plánujú aj vo Viedni či Londýne. 

Ako správne jesť ustrice

Konzumácia ustríc má svoje pravidlá a rituály. Najdôležitejšie je, aby boli ustrice čerstvé. Čerstvosť sa dá skontrolovať jednoducho – ustrice musia byť pevne zatvorené alebo sa zatvoria, ak do nich jemne klepneš. Ak sú otvorené a nereagujú, nie sú vhodné na konzumáciu.

zdroj: Startitup/Ema Dzurjovčinová

Ustrice sa najčastejšie podávajú surové, na ľade, s prílohami ako citrón, tabasco, šalotkový ocot alebo rôzne omáčky. Pred konzumáciou sa odporúča jemne pokvapkať ustricu citrónovou šťavou, ktorá zvýrazní jej prirodzenú chuť. Ustricu treba jemne oddeliť od škrupiny a vložiť do úst. Nemala by sa žuť, ale skôr nechať rozpustiť na jazyku, aby si človek plne vychutnal jej chuť.

Pre tých, ktorí si netrúfajú na surové ustrice, existujú aj varené varianty. Ustrice sa dajú grilovať, piecť alebo pripraviť ako súčasť rôznych jedál, napríklad polievok či omáčok. Každá príprava má svoje čaro a ponúka iný chuťový zážitok.

Zdroj: Instagram Chernomorka

Najnovšie videá

Trendové videá