V Bratislave vyrastá jedinečná sieť so super-rýchlym občerstvením. Nájdeš tu všetko od čerstvých praclíkov až po kávu
- Praclík stavia na uponáhľanej dobe, no nechce byť iba ďalším fast foodom.
- Praclík stavia na uponáhľanej dobe, no nechce byť iba ďalším fast foodom.
Praclík je nová sieť, ktorú v Bratislave založil Peter Seidner. Pre širokú verejnosť pravdepodobne pomerne neznáme meno, no Peter patrí medzi najskúsenejších manažérov v slovenskom maloobchode. V minulosti riadil sieť supermarketov Billa a rozbiehal ďalšiu sieť Moja Samoška.
“Vychádzame z 25 ročných skúseností v oblasti gastronómie a potravinárstva. Hľadáme stále nové výzvy a trendy k uspokojeniu zákazníka. Koncept predajní Praclík sme pripravili a otvorili pre všetkých, ktorí sa chcú čerstvo, chutne a rýchlo najesť. Sme samoobslužná prevádzka, so širokým sortimentom v ktorom si každý nájde to svoje obľúbené jedlo v ktorúkoľvek dennú hodinu,” tvrdí Praclík na svojej stránke.
foto: FB/Praclik
Praclík vznikol ako odpoveď na dnešnú uponáhľanú dobu. No od začiatku bolo jasné, že nechcú byť fastfoodom alebo pekárňou. Nad prípravou konečného projektu strávili jeden a pol roka. A vytvorili niečo, čo unikátne spája dlhoročnú klasiku s moderným konceptom.
“V priebehu celého dňa vám už pri otvorení v skorých ranných hodinách ponúkneme raňajky s voňavou kávou, neskôr si u nás nájde školák i dospelák svoju desiatu. Na obed si u nás pochutnáte na čerstvých šalátoch a obložených bagetách. Popoludní nás neobídete pri šálke kávy a sladkom koláčiku. Podvečer ako aj po celý deň máme pre vás prichystaný široký výber chleba a pečiva,” tvrdí Praclík na svojej stránke.
foto: FB/Praclik
Na Slovensku je po rýchlom občerstvení stále dopyt a pekárenské výrobky, na ktoré sa Praclík zameriava, majú u nás odvekú tradíciu. Málo ľudí povie nie praktickému chlebíčku, praclíku, či domácej štrúdli s kávou. A ak toto spojíme s absolútne minimálnym čakaním, máme recept na úspech.
“Znižujeme vaše čakanie na prípravu vašej obľúbenej bagety, croissantu či šálky horúcej kávy alebo pohára čerstvého džúsu. Sme rýchli a to je našou najväčšou devízou. Špecializujeme sa hlavne na predaj čerstvých pekárenských výrobkov a obloženého pečiva, náš sortiment je naozaj veľmi široký a neustále ho rozširujeme,” tvrdí Praclík na svojej stránke.
foto: FB/Praclik
Prvý Praclík bol otvorený začiatkom apríla na Krížnej. O potenciáli tohto konceptu svedčí aj to, že už o pár týždňov otvorili druhú predajňu na Rajskej a momentálne pripravujú otvorenie tretej prevádzky na Obchodnej.
Sústrediť sa chcú najmä na franchising, takže ak by si mal záujem s týmto konceptom podnikať, môžeš sa im ozvať TU.
foto: FB/Praclik
Praclík dokazuje, že na úspešné podnikanie netreba vždy prísť s prelomovým produktom. Chlebíčky, bagety a káva sú tu od nepamäti. Stačí ich priniesť ľuďom tam, kde ich najviac potrebujú a vo forme, ktorá ich pritiahne.